Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
13. januar
Kako da usolimo slaninuUsoljena slanina je mnogo ukusna, posebno tokom zimskih dana kada nakon šetnje na svežem vazduhu pojedemo tanke kriškice slanine koja se topi u ustima....
10. dec.
Kako da pripremite kinouPre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je. Kuvati je na tihoj vatri kako bi kinoa mogla da apsorbuje vodu. Zatim dodati ulje i prekriti posudu poklopcem....
21. jul
Kako da pripremimo pastrmkuObavezno je da se stavi crni biber, sledeći mirisi su izbor kuvara....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da napravimo kuvano testoKuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....
12. avgust
Kako da kuvamo kestenje?Ovako kuvano kestenje možete koristiti za recepte sa mesom kao što je patka sa kestenjem, ćurka sa kestenjem, supa sa kestenjem, možete pripremiti kesten pire ili neki klasični desert kao što je francuski slatkiš...
04. jun
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da pravilno pripremimo čajSvako sledeće kuvanje dovodi do smanjenja ovog procenta, a četvrta vruća tečnost od istog čaja ima jedva 1-2% korisnih sastojaka....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaNajbolje ćete pripremiti celog zeca, ako ga prekrijete listićima slanine. Pored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano....
17. jul
Kako da pripremimo crveno sočivoSa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituNačin pripreme:
Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine.
Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
01. avgust
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Da napravimo domaću slaninuNa sajtu smo sakupili dosta recepata za pripremanje slanine, zato preporučujemo da pogledate još:
- domaću usoljenu slaninu;
- slaninu u soku od kupusa;
- paprikovanu slaninu;
- kako da usolimo slaninu;...
14. feb.
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeŠta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke i ukusne sastojke za vaše voćne kolače i sirove bombone?
U suštini, bilo koje voće možete osušiti u rerni za samo nekoliko sati. Popularne...
04. jul
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Posle 2 sata kuvanja leblebije, prebacite je u šerpu sa slaninom i celerom (izvadite rešetkastom kašikom). Uklonite čen belog luka, prelijte hladnom vodom i pustite da proključa. Kuvajte još sat i po....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačItalijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji. Prema njemu pirinač s epre svega preprži u suvom tiganju, nakon toga se dodaje voda i kuva se na srednjoj temperaturi. Čim voda ispari, sipa se....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNjbrže se sprema kuvano meso u ekspres loncu, koji štedi vreme pripreme proizvoda za 4 puta....
09. jul
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.