Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Usoljena slanina je mnogo ukusna, posebno tokom zimskih dana kada nakon šetnje na svežem vazduhu pojedemo tanke kriškice slanine koja se topi u ustima....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je. Kuvati je na tihoj vatri kako bi kinoa mogla da apsorbuje vodu. Zatim dodati ulje i prekriti posudu poklopcem....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pogodan je za upotrebu do 3 dana nakon pripreme....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Obavezno je da se stavi crni biber, sledeći mirisi su izbor kuvara....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Ovako kuvano kestenje možete koristiti za recepte sa mesom kao što je patka sa kestenjem, ćurka sa kestenjem, supa sa kestenjem, možete pripremiti kesten pire ili neki klasični desert kao što je francuski slatkiš...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Svako sledeće kuvanje dovodi do smanjenja ovog procenta, a četvrta vruća tečnost od istog čaja ima jedva 1-2% korisnih sastojaka....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Najbolje ćete pripremiti celog zeca, ako ga prekrijete listićima slanine. Pored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Sa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Način pripreme: Luk propržimo u ugrejanom ulju. Dodajemo mleveno meso. Mešamo dok se ne izdrobi i zaprži. Dodajemo sve začine. Uzimamo jednu veliku, okruglu, razvučenu koru....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Na sajtu smo sakupili dosta recepata za pripremanje slanine, zato preporučujemo da pogledate još: - domaću usoljenu slaninu; - slaninu u soku od kupusa; - paprikovanu slaninu; - kako da usolimo slaninu;...
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Šta kažete na ideju sušenja voća kod kuće, čime ćete osigurati slatke trenutke i ukusne sastojke za vaše voćne kolače i sirove bombone? U suštini, bilo koje voće možete osušiti u rerni za samo nekoliko sati. Popularne...
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Posle 2 sata kuvanja leblebije, prebacite je u šerpu sa slaninom i celerom (izvadite rešetkastom kašikom). Uklonite čen belog luka, prelijte hladnom vodom i pustite da proključa. Kuvajte još sat i po....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji. Prema njemu pirinač s epre svega preprži u suvom tiganju, nakon toga se dodaje voda i kuva se na srednjoj temperaturi. Čim voda ispari, sipa se....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Njbrže se sprema kuvano meso u ekspres loncu, koji štedi vreme pripreme proizvoda za 4 puta....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...