Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se i zbog čega potapa džigerica?Finese za pripremu mekane i vazdušaste džigerice
Džigerica uvek treba da se potapa pre pripreme, jer ako se to ne učini, tokom termičke obrade će postati tvrda i žilava....
17. januar
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Kako se kuvaju lignje?Ako ostavite lignje da se kuvaju duže, počeće da liče na male zgužvane komade gume i ukus će im se promeniti. Najduže vreme za koje lignja može da budu u ključaloj vodi su dve minute....
24. januar
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja.
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
28. mart
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
23. sep.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Pica se pestom i česteromPrvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo pestom od bosiljka.
Sledi ćureći file iskidan na parčiće....
31. maj
Orada se koricom od oraha1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice.
2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk.
Pomešajte sa maslacem, prezlama i...
25. avgust
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Palačinke koje se ne cepajuSkrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaProvučemo dobijenu predformu kroz cediljku kako bi se uklonile sve grudvice brašna. Sada počinjemo da mutimo belanca pomoću miksera.
Dodajemo još u početku limunov sok i 1/3 kristal šećera....
26. mart
1
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Keksići koji se tope u ustimaKada su se ohladili istopila sam čokoladu na vodenoj pari i svaki keksić sam do pola potopila, posula sam orasima i u sredinu sam stavila tčnu čokoladu u udubljenje, koj esma napravila u svakom keksiću pre pečenja....
15. maj
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.