Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sušeni paradajz iz rerneZagrejte rernu na 90°C i sušite dok se paradajz ne smežura oko ivica, ali još uvijek bude debeo. oko 4-5 sati. ostavite vrata malo otvorena. Vreme se može mijenjati u zavisnosti od veličine paradajza....
04. januar
Sušeni paradajz sa bosiljkomŠto se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi.
Ja volim da se paradajz blago žvaće....
19. jun
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Kako se konzumira đumbirStavite prstohvat đumbira u paradajz sos - daće mu veoma prijatan miris. Sasvim malo začina, sitno izrendanog, ako je svež, učiniće vašu salatu od cvekle veoma egzotičnom....
29. jul
Kako se konzumira kavijarKada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....
01. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Dobro je da se jelo sa suvim vrganjima konzumira na sam dan pripreme. Sledećeg dana se gubi ukus, a trećeg dana jelo može dovesti do problema sa stomakom....
28. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se konzumira javorov sirup?Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup...
16. dec.
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruMoj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela.
Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce....
13. nov.
Kako se konzervira paradajz u teglamaPogledajte još:
- kako da osušimo paradajz;
- kako se blanšira paradajz;
- kako da oljuštimo paradajz....
02. maj
Kako se čuva sušeni paradajz?Sušeni paradajz može se čuvati u dobrim uslovima duže od 20 godina. Međutim, sušene plodove, voće ili povrće, starije od dve godine, nije preporučljivo konzumirati....
02. sep.
Kako se konzumiraju koktel škampiAli najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
15. avgust
Kako se suše biljke?Evo nekoliko načina za sušenje biljaka
Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
14. jun
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena limeta je pogodna za aromatizovanje mesa poput živine, jagnjetine, svinjetine, ribe, kao i povrća - bamije, šargarepe, graška, kukuruza, paradajza, pirinča, kinoe, sočiva, leblebija, mirođije, peršuna, đumbira, kurkume...
03. jun
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu.
Laneno seme se koristi...
04. jul
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...
03. feb.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaStavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo.
Sterilišemo 20 minuta.
Čuvamo na hladnom mestu.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
25. okt.
Saće - kada se i zašto konzumira?Uprkos brojnim prednostima, ne zaboravite da ove proizvode konzumirate u umerenim količinama.
Saznajte više o tome kako zameniti šećer medom i odaberite jedan od ovih lekovitih recepata sa medom....
22. jul
Kako konzumirati pčelinji polen?U narednim redovima saznaćemo više o njegovim vrednim kvalitetima i kako konzumirati pčelinji polen. Koristan je u bilo koje doba godine, ali je u hladnim danima nezaobilazan pomoćnik imunološkog sistema....
02. dec.
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda.
Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
21. april