Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Mleko je spremno. Preporučljivo je ga čuvate u staklenim flašama na hladnom u frižideru. Proizvod od pirinčanog mleka je mnogo izdržljiviji od pravog mleka....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Mleko orašastih plodova je dobar imunostimulans, zato što sadrži neke sastojke majčinog mleka....
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeBorovo mleko - kako se pravi i za šta pomaže
27. maj
Potrebne su vam 3 zelene šišarke, 500 ml mleko i mali komadić borove smole veličine srednjeg novčića. Koraci u pripremi borovog mleka Obilno isperite pupoljke i dodajte ih u 500 ml ključalog mleka....
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Oni obezbeđuju neophodnu vlažnost i slatkoću u Uskršnjem kolaču bez jaja i mleka. Obavezno pogledajte i naše predloge Uskršnji kolači bez mleka za one od vas koji ne tolerišete laktozu....
Sir i makarone mafiniSir i makarone mafini
10. feb.
Na zagrejanom maslacu sa malo ulja, propržiti kratko brašno, dodati beli luk, mleko i zagrevati do ključanja. Dodati goveđu kocku, oba sira i mešati da se otope, skloniti sa vatre i umešati jaja da se sve sjedini....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Sojino mleko je popularna alternativa i zamena za kravlje mleko na biljnoj osnovi....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi. Zatim se gornji deo odseče i sok se ispija. Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Ljudi prelaze na njih iz zdravstvenih, moralnih ili drugih razloga....
Sir i kačkavalj s Patafri pohovanjemSir i kačkavalj s Patafri pohovanjem
17. mart
Kockice kačkavalja i sira se potapaju u smesu za pohovanje i po 2-3 se spuštaju da se prže u vrelom ulju dok ne dobiju zlatastu boju, dok se okreću s obe strane. Izvade se da se ocede od viška ulja na kuhinjski ubrus....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko. Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena se kuva...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Možete prosejati brašno i so zajedno, dodati jaja, vodu ili mleko, kao i malo masnoće. Zamesite meko testo. Nakon toga, kao i kod milibrota "udarajte" o sto ili radnu površinu 10-15 minuta....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Škembe se nalazi u mnogim tradicionalnim balkanskim receptima. Ne postoji Bugarin koji nije probao škembe čorbu, koja nije samo lek za mamurluk, nego je jedna predivna čorba koja se priprema u ovoj zemlji. Skoro svi...