Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Štrudla s MakomKad je štrudla pečena izvaditi iz rerne i prekriti krpom da se otpusti i da se ohladi. Pre rezanja posuti štaub šećerom....
24. okt.
1
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj
Štrudla u obliku paketićaOformljeni rolati se stavljaju u posudu za pečenje. Peče se na 180 stepeni dok se ne dobije zlatasta preplanulost. Nakon što se ohlade posipaju se šećerom u prahu....
30. nov.
Štrudla sa smokvamaUmutiti da se spoji, onda dodati rendanu limunovu koru.
Oklagijom razvući testo i premazati nadevom od smokava. Jedan kraj testa uvijati ka sredini da dobije oblik štrudle....
26. mart
Štrudla sa rogačemUviti testo u oblik štrudle staviti u pleh i peći oko 40 minuta na 180 stepeni.
Prijatno uz štrudlu sa rogačem!...
04. april
Štrudla od breskviPre nego štop sam ih stavila da se peku, lagano sam ih opet odozgo nauljila.
Prilikom serviranja štrudlu od breskvi smo zalili sokom od breskvi i posuli izmrvljenim orasima....
24. feb.
Štrudla sa kajsijamaOdozgo naprskamo maslacem i štrudlu pečemo u ugrejanoj rerni.
Nakon što se ohladi, štrudlu sečemo i posipamo šećerom.
Štrudla sa kajsijama je gotova....
21. sep.
Štrudla od lavašaNakon toga ga sečemo na komadiće i štrudla od lavaša je spremna za serviranje!...
20. feb.
Štrudla od trešanjaPecite štrudlu na 220 stepeni oko 25 mintua.
Štrudla od trešnje je gotova....
31. dec.
Štrudla sa kremomGotovu štrudlu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Prohlađenu štrudlu posuti šećerom u prahu.
Štrudlu sa kremom seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti....
09. okt.
Štrudla od spanaćaSpanać, paradajz i sir se poređaju po sredini testa.
Krajevi testa štrudle od spanaća se poklapju i prlepljuju pomoću malo vode.
Prethodno može da se odseče malo testa za ukras....
02. dec.
Štrudla sa sirupomIzvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
U šerpu stavite vodu i šećer i kuvajte ih 15 minuta. Prelijte ohlađenu štrudlu lagano sirupom uz pomoć kašike....
02. april
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun