Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kore za lazanjuDomaće kore za lazanju
03. dec.
Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniSušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašini
20. mart
Ostavljamo da se suše na sobnoj temperaturi dok se ne osuše potpuno. Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Takvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuvaju kore za lazanju?Kako se kuvaju kore za lazanju?
15. okt.
Prema pravilu, savremena lazanja se priprema od 6 sloja testa, a na svaki sloj kora za lazanje se stavlja nadev od mesa, pečuraka, povrća, sosa, mocarele i drugih namirnica....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Medene kore za tortuMedene kore za tortu
12. mart
Smesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta. Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
To uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?
23. avgust
Nakon što skuvate kore za lazanju malo ispod al dente, najbolje je da ih ne stavljate u cediljku da se ocede u sudoperi dok pripremate sos i druge sastojke za lazanju....
Kore za tortu bez jajaKore za tortu bez jaja
08. april
Staivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku. Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
Domaće razvučene kore za pituDomaće razvučene kore za pitu
08. januar
Danas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu. Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
Bombone od kore za tortuBombone od kore za tortu
29. april
Jednostavne i ukusne bombone od kore za tortu!...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomKore za tortu sa kondenzovanim mlekom
05. sep.
Peku se veoma brzo! Kad ispečemo sa jedne strane, okrećemo sa druge. Stavljamo jednu na drugu i plitak tanjir odgovarajućeg prečnika i isečemo sa strane po ivicama. Isečci će nam poslužiti za posipanje buduće torte....
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaKore za čokoladnu tortu sa bananama
10. dec.
Stavite u namazan i brašnom posut peh i pecite dok se ne stvori zlatna korica....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Nemojte da zaboravite da će vam za pripremu tradicionalne okupane pite trebati i dve neokupane kore - da prvu koru na dnu i poslednju koru na vrhu pite. Neokupanu koru stavite da dno pleha u kome ćete peći pitu....
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituMedenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu
31. jul
Kore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja. Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu....
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeUšećerene pomorandžine kore za torte i kolače
03. nov.
Koristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru. Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanju
20. feb.
Priprema domaće lazanje: Priprema lazanje počinje nadevom. Na slaboj vatri se zagreje mast. U njoj se prepži celer, luk i šargarepe oko 15 minuta....