Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom.
Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem.
Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
02. avgust
Rečni rakovi na žaruIzvuku se reskim pokretom. Stavljaju se na žar i peku dok ne porumene sa obe strane. Kuvaju se veoma brzo. Služe se na tanjiru.
Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji....
29. nov.
Punjeni rakovi sa pomorandžomSos Bešamel razredimo toplim svežim mlekom i istom količinom bujona od skuvanih rakova. Dodaju se jaja i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Začinjava se solju po ukusu....
16. nov.
Rakovi na rostovski načinČim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
17. okt.
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kuvani rakovi na ruski načinDodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.
U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
01. avgust
Kuvani rakovi sa belim vinomKada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta.
Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
31. jul
Rakovi sa sosom od pavlakeZapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu.
Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša....
18. dec.
Čorba od rakova i đumbiraŠargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta.
Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom....
09. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaPomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe.
Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz.
Pospite biberom i solju.
Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
31. jul
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir.
Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
20. nov.
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomOperite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi.
Izvadite meso iz ljuštura rakova.
U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
07. nov.
RakoviKada kupujete rakove, obratite pažnju da li su im repovi povijeni. Ako jesu - to je znak da su rakovi zdravi. Što veće rakove izaberete, to ćete dobiti više mesa, pa tako od rakova od 10 cm nećete imati mnogo mesa....
05. sep.
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
03. jun
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali....
31. jul
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...
01. jun