Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPečeni rakovi u mlečnom sosu
02. avgust
Pomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom. Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem. Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
Rečni rakovi na žaruRečni rakovi na žaru
29. nov.
Izvuku se reskim pokretom. Stavljaju se na žar i peku dok ne porumene sa obe strane. Kuvaju se veoma brzo. Služe se na tanjiru. Najbolji deo pečenih rakova za jelo je rep. Odlomi se i izvadi meso. Posolite po želji....
Punjeni rakovi sa pomorandžomPunjeni rakovi sa pomorandžom
16. nov.
Sos Bešamel razredimo toplim svežim mlekom i istom količinom bujona od skuvanih rakova. Dodaju se jaja i meša se dok se ne dobije homogena smesa. Začinjava se solju po ukusu....
Rakovi na rostovski načinRakovi na rostovski način
17. okt.
Čim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo. Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
To uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kuvani rakovi na ruski načinKuvani rakovi na ruski način
01. avgust
Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom. U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
Kuvani rakovi sa belim vinomKuvani rakovi sa belim vinom
31. jul
Kada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta. Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
Rakovi sa sosom od pavlakeRakovi sa sosom od pavlake
18. dec.
Zapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu. Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša....
Čorba od rakova i đumbiraČorba od rakova i đumbira
09. jul
Šargarepa, praziluk i lovorovi listovi se stavljaju zajedno sa bujonom da vru oko 10 minuta. Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaRakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićima
31. jul
Pomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe. Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz. Pospite biberom i solju. Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi sa ajolijem i mladim lukom
20. nov.
Rakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir. Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomDinstani rakovi sa belim vinom i pavlakom
07. nov.
Operite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Izvadite meso iz ljuštura rakova. U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
RakoviRakovi
05. sep.
Kada kupujete rakove, obratite pažnju da li su im repovi povijeni. Ako jesu - to je znak da su rakovi zdravi. Što veće rakove izaberete, to ćete dobiti više mesa, pa tako od rakova od 10 cm nećete imati mnogo mesa....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj. To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
U arapskoj kuhinji crna limeta je glavni sastojak jela poput kabse, jela sa pirinčem, jela sa bulgurom, a sušena limeta se koristi i za pripremu čaja....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Japanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali....
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Balzamiko redukcija je jedan od omiljenih začina velikog broja kulinara koji je imaju pod rukom u svom frižideru. Lako je napraviti balzamiko redukciju (balzamiko glazuru) u kući. Oduzima samo otprilike 15 minuta i mnogo...