Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Kao što znamo, kari je deo indijske kuhinje. Nije slučajno što Indijci žive veoma dugo. Njihova kuhinja i kulutra je puni korisnih biljaka i začina. Iako se koristi u indijskoj kuhinji, kari je deo Južnoazijske kuhinje...
Kari šniclaKari šnicla
08. jul
Pileće grudi isecite na šnicle srednje debljine. Kod mene je ispalo 2 komada. Pospite solju i karijem sa obe strane. Ostavite tako na otprilike pola sata. U jednom tanjiru umutite jaje. U drugi stavite brašno, a u treći...
Kari krompirKari krompir
06. jul
Krompir nasecite na polovine. U teflonskom tiganju zapecite seme kumina, piskavice i ljute paprike na 2-3 minuta. Nakon toga ih sameljite u blenderu sa 2 kašike vode, dok ne dobijete glatku smesu. Maslac istopite u velikom...
Murg kariMurg kari
10. jul
Narendajte luk i propržite ga u maslacu. Nakon oko 2 minuta dodajte malo soli, 2 kašičice karija i narendan paradajz (dobro je da ste ga prethodno oljuštili). Nakon još dva minuta dodajete i pileće meso, isečeno na manje...
Kari piletinaKari piletina
04. okt.
Izdinstajte u masnoći luk isečen na sitno. Dodajte pileće meso isečeno na parčiće. Ostavite da se zaprži i promešajte sa krijem pastu od paradajza. Dodajte pileći bujon rastvoren u vodi zajedno sa kiselim mlekom, solju...
Pileća kari supaPileća kari supa
11. nov.
Isecite piletinu i krompir na komade. Skuvajte ih u vodi sa malo soli. Trebalo bi da vam ostane bujona, ali ne previše. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i kratko propržite kari pastu. Odmah sipajte u šerpu sa...
Ukusna kari piletinaUkusna kari piletina
14. januar
U velikom tiganju i zagrijte ulje. Dodajte naseckani luk i dinstajte dok ne porumeni, na srednje laganoj vatri. povremeno promešajte. Kad je luk zlatni dodajte naribani beli luk i đumbir. Promešajte i kuvajte 2 minuta....
Crvena kari piletinaCrvena kari piletina
07. april
Pileći bataci se odvoje od kosti i meso se iseče na krupne parčiće. Luk se iseče na šajbne. U odgovarajuću posudu, u kojoj ćete kuvati jelo, sipate ulje i otavite da se zagreje. Kada je gotovo zapržite luk na kratko...
Kari sos za piletinuKari sos za piletinu
17. avgust
Luk iseckajte na sitno i dinstajte ga u kukuruznom ulju. Nakon kratkog mešanja, u njega dodajte sitni naseckani beli luk. Kada luk omekša, dodajte 3 kašike gotove kari paste. Smesu na kratko promešajte, a nakon toga...
Kari janija od leblebijaKari janija od leblebija
23. okt.
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i zapržite luk i beli luk, isečen na sitno. Dodajte začine: kari, kumin, kurkumu i biber. Zapržite 1-2 minuta i sipajte kokosovo mleko. Stavite paradajz pire i leblebije. Kuvajte...
Kari na azijski načinKari na azijski način
13. avgust
Sipajte kiselo mleku u jednu posudu i dodajte začine, luk i beli luk. Dobro promešajte. Isecite piletinu na kockice i sipajte u mleko sa začinima. Ostavite meso da se marinira pola sata u frižideru. Za to vreme operite...
Vegetarijanski kari sa karfiolomVegetarijanski kari sa karfiolom
19. januar
Luk i paradajz isecite sitno, a krompir na kockice. U ugrejnom ulju propržite luk sa kuminom. Dodajte paradajz i mešajte nekoliko minuta. Stavite krompir, kari i so. Sipajte malo vode i ostavite da provri. Nakon...
Tajlandski kari sa piletinomTajlandski kari sa piletinom
14. jul
Upržite luk i beli luk u ulju. Dodajte kari pastu i kuvajte još minut. Sipajte riblji sos, kokosovo mleko i šećer. Prokuvajte smesu i dodajte pileće meso. Kuvajte je na slaboj vatri oko 30 minuta. Poslužite sa kuvanim...
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
U veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu. Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati. Serviramo kad se predjelo...
Kari dresing za salatuKari dresing za salatu
08. april
Promešamo dobro kiselo mleko (poželjno je da je visok procenat mlečne masti) i majonez sa viljuškom ili žicom, da ne ostanu grudvice. Dodajemo sok od limuna i meda - mešamo dok se med potpuno ne istopi, posle dodajemo...
Kari piletina sa spanaćemKari piletina sa spanaćem
20. april
Zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Isecite luk i zapržite ga. Dodajte i gnječeni beli luk. Oljuštite i isecite đumbir na sitno, sipajte ga u luk zajedno sa začinima i promešajte dobro. Zapržite oko minut. Dodajte paradajz...
Svinjetina sa kari sosomSvinjetina sa kari sosom
24. januar
Isecite meso na komade, stavite maslinovo ulje u duboki tiganj i pržite 5 minuta dok meso ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso na ubrus, očistite i sitno isecite luk i beli luk. Stavite ih u tiganj, pržite na kratko i...
Svinjski kotleti sa kari sosomSvinjski kotleti sa kari sosom
29. mart
Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju, ako koristite basmati pirinač za garnirung. Ja sam ovog puta napravila tradicionalni garnirung, pirinač sa šargarepama i graškom koji možete pogledati na sajtu...
Massaman kari pile u rerniMassaman kari pile u rerni
10. januar
Za početak pripremanja ovog tajlandskog recepta grubo rendamo polovinu đumbira. Stavljamo ga u usnu duplju opravog i poslušenog celog pileta zajedno sa limunskom travom i polovinom limete. Da bi ostale arome kanapom vezujemo...
Kari piletina sa crvenom paprikomKari piletina sa crvenom paprikom
07. dec.
Pripremite marinadu za pileće meso od 1 supene kašike sveže izrendanog đumbira, 3-4 čena belog luka, 1/2 kašičice ljute aleve paprike, kurkume, karija i 3 supene kašike kiselog mleka. Začinite sa malo soli i mešajte dok ne...
Univerzalni kari sos sa pečurkamaUniverzalni kari sos sa pečurkama
10. nov.
Adaptirano od najpoznatijeg indijskog kuvara Madhur Džafri! Otvorite konzervu sa kokosovim mlekom (treba da bude ostavljena bez mućkanja tokom 24 sata na hladnom) pažljivo odvojte kašikom gustu pavlaku odozgo i odvojte...
Kari povrće na podlozi odpirinčaKari povrće na podlozi odpirinča
16. avgust
Luk isečemo na polumesec, paprike i bamiju sitno, tikvice i patlidžan na kockice. Lepo je da patlidžan potopite u posoljenu vodu na pola sata da se otkloni gorak ukus. Povrće propržimo posebno u ugrejanoj masnoći. Nakon...
Kari sa leblebijom i spanaćemKari sa leblebijom i spanaćem
26. avgust
Ako se koristi suva leblebija, namoči se prethodno veče i kuva se. Ako se koristi svež paradajz, nasecka se sitno ili se blenda, ali ne skroz u pire. Luk i beli luk se naseckaju. U zagrejanom ulju se proprži luk....
Dal-kari - sočivo sa karijemDal-kari - sočivo sa karijem
17. okt.
Sočivo prethodno potopite u hladnu vodu. nakon 4 sata, promenite vodu i sipajte novu. Kuvajte sočivo i nakon 30 minuta dodajte 1 glavicu sitno seckanog crnog luka. Drugu glavicu luka iseckajte sitno i zajedno sa sitno...
Pileći bataci sa Kari sosomPileći bataci sa Kari sosom
22. okt.
U posudi promešajte malo ulja, so, biber, alevu papriku i ruzmarin. Uvaljajte batake i poređajte ih u nauljeni pleh. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne budu gotovi. Za to vreme istopite maslac...