Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Rečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Pastrmka u crepuPastrmka u crepu
23. januar
Pastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
Pastrmka u rerniPastrmka u rerni
21. nov.
Posolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih. Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
Pastrmka u tiganjuPastrmka u tiganju
15. jul
Riba se očisti i opere. Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu....
Dijetalna pastrmka u rerniDijetalna pastrmka u rerni
12. januar
Tepsija se stavlja na srednju rešetku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pastrmke se peku otprilike 40 minuta....
Pečena pastrmka u marinadiPečena pastrmka u marinadi
20. maj
Pečenu pastrmku u marinadi poslužite sa salatom po izboru....
Pečena pastrmka u rerniPečena pastrmka u rerni
18. dec.
Folija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu. Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
Dijetalna pastrmka u folijiDijetalna pastrmka u foliji
01. avgust
Riba se peče na prethodno zagrejanom roštilju po 12 minuta (približno) sa obe strane. Tako napravljena pastrmka je pogodna za dijetalnu, laganu ishranu. Nek vam je ukusno!...
Jednostavna pastrmka s krompirićimaJednostavna pastrmka s krompirićima
20. maj
1
Ovo se koristi kao preliv za pečenu pastrmku. Krompir očistiti i prepoloviti ukoliko je potrebno. U tanjiru izmešati kukuruzno brašno, alevu papriku i kašičicu soli i zatim uvaljati krompir u ovu mešavinu....
Pastrmka u vinskom pohovanjuPastrmka u vinskom pohovanju
15. okt.
Belanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima i ostavlja se 5 minuta. Riba se seče na parčiće. Natrlja se solju....
Pastrmka sa povrćemPastrmka sa povrćem
10. okt.
Na povrće se ređaju pastrmke, uvijaju se folijom i peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon pola sata folija se skida i zapeče se dok pečena riba ne dobije prijatnu boju. Pastrmka sa povrćem je gotova....
Pastrmka iz tiganjaPastrmka iz tiganja
17. nov.
Pastrmku očistiti i dobro oprati vodom. Pripremiti marinadu od 300 ml ulja, seckanog peršina, belog luka i limuna, tako što se sitno seckani peršun i beli luk stavljaju unutar ribe....
Pastrmka sa lukomPastrmka sa lukom
30. avgust
Pastrmka sa lukom je spremna....
Pastrmka sa pestomPastrmka sa pestom
14. dec.
Ja kupujem očišćenu pastrmku, ali ako ste vi kupili celu, naoružajte se nožem i strpljenjem i očistite od unutrašnjosti....
Pastrmka u sosu od maslacaPastrmka u sosu od maslaca
06. avgust
Ukrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
Pečena pastrmka i grilovano povrćePečena pastrmka i grilovano povrće
22. feb.
1
Rernu zagrejati na 200°C. Ribu očistiti, oprati i posušiti. U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka. Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm. Isečene trake...
Marinirana pastrmka na roštiljuMarinirana pastrmka na roštilju
29. jul
Mešamo dobro marinadu za ribu, dok se ne pomešaju sastojci. Očistimo unutrašnjost pastrmki, po želji možemo da isečemo na parčiće, a možemo i da ostavimo cele. Potapamo u marinadu....
Pastrmka na gril tiganjuPastrmka na gril tiganju
20. januar
Pastrmka na gril tiganju je spremna....