Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u tiganjuRiba se očisti i opere.
Zagrejte maslac. Uvaljajte ribe u kukuruzno brašno i zapržite ih u jako zagrejanom maslacu po oko 5-6 minuta sa svake strane. Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu....
15. jul
Dijetalna pastrmka u rerniTepsija se stavlja na srednju rešetku u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pastrmke se peku otprilike 40 minuta....
12. januar
Pečena pastrmka u rerniFolija se sklanja i ribe se zapeku još 5 minuta samo na gornjem pečenju ili na grilu.
Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....
18. dec.
Dijetalna pastrmka u folijiRiba se peče na prethodno zagrejanom roštilju po 12 minuta (približno) sa obe strane.
Tako napravljena pastrmka je pogodna za dijetalnu, laganu ishranu. Nek vam je ukusno!...
01. avgust
Jednostavna pastrmka s krompirićimaOvo se koristi kao preliv za pečenu pastrmku.
Krompir očistiti i prepoloviti ukoliko je potrebno. U tanjiru izmešati kukuruzno brašno, alevu papriku i kašičicu soli i zatim uvaljati krompir u ovu mešavinu....
20. maj
1
Pastrmka u vinskom pohovanjuBelanca se mute sa solju u penu dodaju se u smesu sa žumancima i ostavlja se 5 minuta.
Riba se seče na parčiće. Natrlja se solju....
15. okt.
Pastrmka sa povrćemNa povrće se ređaju pastrmke, uvijaju se folijom i peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon pola sata folija se skida i zapeče se dok pečena riba ne dobije prijatnu boju.
Pastrmka sa povrćem je gotova....
10. okt.
Pastrmka iz tiganjaPastrmku očistiti i dobro oprati vodom.
Pripremiti marinadu od 300 ml ulja, seckanog peršina, belog luka i limuna, tako što se sitno seckani peršun i beli luk stavljaju unutar ribe....
17. nov.
Pastrmka sa pestomJa kupujem očišćenu pastrmku, ali ako ste vi kupili celu, naoružajte se nožem i strpljenjem i očistite od unutrašnjosti....
14. dec.
Pastrmka u sosu od maslacaUkrasite vašu pastrmku sa sosom od maslaca po želji i poslužite....
06. avgust
Pečena pastrmka i grilovano povrćeRernu zagrejati na 200°C.
Ribu očistiti, oprati i posušiti.
U blenderu napraviti marinadu od predviđenih sastojaka.
Povrće dobro oprati i mandolinom ili ljuštilicom iseći na trake debljine 2-3 mm.
Isečene trake...
22. feb.
1
Marinirana pastrmka na roštiljuMešamo dobro marinadu za ribu, dok se ne pomešaju sastojci.
Očistimo unutrašnjost pastrmki, po želji možemo da isečemo na parčiće, a možemo i da ostavimo cele. Potapamo u marinadu....
29. jul