Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko traje fermentacija drugo vino?Postoi takozvana fermentacija prvog i drugog vina. Kod prvog vina proces se naziva burna fermentacija. Ona traje otprilike 5-6 dana.
Nakon toga nastupa faza fermentacije drugog vina....
16. maj
Koliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeTo je najbrži način da se razbudite, a efekat dosta traje.
Nova istraživanja su pokazala da dejstvo kofeina počinje nekoliko minuta nakon konzumacije....
01. okt.
RakijaIstorija rakije
Poreklo rakije je dosta sporno pitanje. Postoji nekoliko verzija kako se rakija pojavila na našim prostorima....
13. sep.
Koliko dugo traje luk?Ako ste kupili više luka i pitate se koliko dugo može da traje - ovaj savet je za vas. Koliko dugo ovo povrće može da izdrži zavisi u potpunosti od načina na koji se čuva....
13. okt.
Salata 3 rakijeKrompir se skuva u posoljenoj vodi.
Za to vreme kiseli krastavčići, kačkavalj i svinjski but se seku na male kockice.
Kad se krompir skuva seče se na male kockice.
Dodaje se u iseckane sastojke. Začini se solju,...
08. okt.
Koliko može da traje čokolada?Umesto toga, oni su vodič za to koliko će vremena proći pre nego što čokolada počne da „cveta“, promeni teksturu ili postane užegla....
09. feb.
1
Finese u spremanju kuvane rakijeMožete da napravite kuvanu rakiju od bilo koje voćne rakije.
2. Koristite med ili šećer da biste je napravili - zavisi od vašeg ličnog ukusa.
3....
10. feb.
Kuvana rakijaKad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom.
U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke.
Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
11. januar
Bademova rakijaDa biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici.
Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera.
U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
22. januar
Vruća rakijaSrpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
25. nov.
2
Koliko dugo traju dunje?Ali koliko dugo će dunje izdržati u skladištenju direktno zavisi od načina i uslova skladištenja.
Obično se sitni plodovi i oni koji su oštećeni, udareni ili izgrebani ostavljaju za dalju obradu....
16. nov.
Rakija od bundeveFermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca.
Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
10. januar
1
Aromatična kuvana rakijaOko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša.
Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
25. januar
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Rakija od šljivaTako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
14. mart
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od anisaIzgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
20. maj
Salata za rakijuOperite povrće i sve iseckajte osim paradajza.
Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte.
Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele.
Kukuruz ocedite od vode...
15. april
Rakija od breskviSmesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
10. jun
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od kruškeNakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....
03. jun