Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko traje fermentacija drugo vino?Koliko traje fermentacija drugo vino?
16. maj
Postoi takozvana fermentacija prvog i drugog vina. Kod prvog vina proces se naziva burna fermentacija. Ona traje otprilike 5-6 dana. Nakon toga nastupa faza fermentacije drugog vina....
Koliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKoliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafe
01. okt.
To je najbrži način da se razbudite, a efekat dosta traje. Nova istraživanja su pokazala da dejstvo kofeina počinje nekoliko minuta nakon konzumacije....
RakijaRakija
13. sep.
Istorija rakije Poreklo rakije je dosta sporno pitanje. Postoji nekoliko verzija kako se rakija pojavila na našim prostorima....
Koliko dugo traje luk?Koliko dugo traje luk?
13. okt.
Ako ste kupili više luka i pitate se koliko dugo može da traje - ovaj savet je za vas. Koliko dugo ovo povrće može da izdrži zavisi u potpunosti od načina na koji se čuva....
Salata 3 rakijeSalata 3 rakije
08. okt.
Krompir se skuva u posoljenoj vodi. Za to vreme kiseli krastavčići, kačkavalj i svinjski but se seku na male kockice. Kad se krompir skuva seče se na male kockice. Dodaje se u iseckane sastojke. Začini se solju,...
Višnjevača bez rakijeVišnjevača bez rakije
20. maj
Dobija se jedno predivno meze za rakiju....
Koliko može da traje čokolada?Koliko može da traje čokolada?
09. feb.
1
Umesto toga, oni su vodič za to koliko će vremena proći pre nego što čokolada počne da „cveta“, promeni teksturu ili postane užegla....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Možete da napravite kuvanu rakiju od bilo koje voćne rakije. 2. Koristite med ili šećer da biste je napravili - zavisi od vašeg ličnog ukusa. 3....
Kuvana rakijaKuvana rakija
11. januar
Kad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom. U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke. Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
Bademova rakijaBademova rakija
22. januar
Da biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici. Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera. U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
Vruća rakijaVruća rakija
25. nov.
2
Srpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
Voćna rakijaVoćna rakija
20. maj
Nakon destilacije, voćna rakija treba da bude 38 gradi....
Koliko dugo traju dunje?Koliko dugo traju dunje?
16. nov.
Ali koliko dugo će dunje izdržati u skladištenju direktno zavisi od načina i uslova skladištenja. Obično se sitni plodovi i oni koji su oštećeni, udareni ili izgrebani ostavljaju za dalju obradu....
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Namaz uz rakiju je sjajan....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Fermentacija se dobija tako što na svakih 20 litara dodajemo 4 g suvog kvasca. Dobijenu smesu pratimo aparatom za merenje šećera. Kad se fermentacija završi, prokuvamo materijal i nakon toga destilujemo....
Aromatična kuvana rakijaAromatična kuvana rakija
25. januar
Oko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša. Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od šljivaRakija od šljiva
14. mart
Tako primpremljen materijal se meša 3-4 puta na dan - koliko češće, toliko bolje....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
Izgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
Salata za rakijuSalata za rakiju
15. april
Operite povrće i sve iseckajte osim paradajza. Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte. Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele. Kukuruz ocedite od vode...
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
Smesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od kruškeRakija od kruške
03. jun
Nakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva....