Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Niskokalorična supa za detoksikaciju i topljenje mastiNiskokalorična supa za detoksikaciju i topljenje masti
31. mart
Ova supa je sama po sebi može da predstavlja pitko jelo iz jednog tanjira, zato što je tonirajuća, zasićujuća, sa malo kalorija i čisti toksine u organizmu. Njeni bogati ukusu i mirisi se postižu sa pripremom, po meni najvažnije...
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Svinjska mast u kulinarstvu Pored ulja, margarina, maslaca i maslinovog ulja, svinjska mast se takođe može koristiti za dosta kulinarskih recepata....
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Koristi od svinjske mastiKoristi od svinjske masti
12. januar
Pogledajte kako se pravi svinjska mast....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeDokazane koristi konzumacije svinjske pihtije
27. okt.
1
One su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu. Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
Neslućene koristi od svinjske mastiNeslućene koristi od svinjske masti
21. dec.
O koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Svinjske šnicleSvinjske šnicle
02. dec.
Plećku sečemo na tanke šnicle, ako su negde deblje isecite ih ili izlupajte. Posolite meso i pospite sa malo bibera i aleve paprike. Ugrejte ulje u teflonskom tiganju na tihoj vatri i stavite šnicle da se prže. Kad porumene...
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Danas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere. Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1. Pečeno...
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Zatim propržite povrće, koje smo naveli, dodajte pasulj, meso (najbolje se slažu svinjska rebra), začine. Kada se sve proprži, stavite jelo u glinenu posudu i neka se peče u renri oko 30 minuta....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Kulinarska upotreba začina MahlebKulinarska upotreba začina Mahleb
25. okt.
Da ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba. Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Pita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
Marinirane svinjske šnicleMarinirane svinjske šnicle
22. nov.
Istucajte dobro svinjske šnicle i stavite ih u plitku posudu za pečenje. Prelijte ih marinadom, koja je dobijena od ostalih sastojaka, pasiranih u blenderu....
Aromatične svinjske nogeAromatične svinjske noge
28. april
U međuvremenu operite dobro svinjske noge, proverite da li nema tvrdih dlačica, u protivnom ćete morati da ih sagorite. Začinite bujon sa solju, nakon toga dodajte svinjske noge....