Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Niskokalorična supa za detoksikaciju i topljenje mastiOva supa je sama po sebi može da predstavlja pitko jelo iz jednog tanjira, zato što je
tonirajuća, zasićujuća, sa malo kalorija i čisti toksine u organizmu. Njeni bogati ukusu i mirisi se postižu sa pripremom, po meni najvažnije...
31. mart
Svinjska mastSvinjska mast u kulinarstvu
Pored ulja, margarina, maslaca i maslinovog ulja, svinjska mast se takođe može koristiti za dosta kulinarskih recepata....
30. avgust
Tajne krhke svinjske koleniceServirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom
Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
09. jun
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeOne su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu.
Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
27. okt.
1
Neslućene koristi od svinjske mastiO koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
21. dec.
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Svinjske šniclePlećku sečemo na tanke šnicle, ako su negde deblje isecite ih ili izlupajte. Posolite meso i pospite sa malo bibera i aleve paprike.
Ugrejte ulje u teflonskom tiganju na tihoj vatri i stavite šnicle da se prže. Kad porumene...
02. dec.
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Kulinarski saveti jedne italijanske babeDanas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere.
Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim besplatnim babinim savetima i nećete zažaliti....
20. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1. Pečeno...
26. feb.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaZatim propržite povrće, koje smo naveli, dodajte pasulj, meso (najbolje se slažu svinjska rebra), začine. Kada se sve proprži, stavite jelo u glinenu posudu i neka se peče u renri oko 30 minuta....
04. feb.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarska upotreba začina MahlebDa ipak objasnimo šta je mahleb i koja je njegova kulinarska upotreba.
Začin mahleb je poznat u arapskom svetu vekovima....
25. okt.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kulinarske tajne ukusne pitePita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo....
20. mart
Marinirane svinjske šnicleIstucajte dobro svinjske šnicle i stavite ih u plitku posudu za pečenje.
Prelijte ih marinadom, koja je dobijena od ostalih sastojaka, pasiranih u blenderu....
22. nov.
Aromatične svinjske nogeU međuvremenu operite dobro svinjske noge, proverite da li nema tvrdih dlačica, u protivnom ćete morati da ih sagorite.
Začinite bujon sa solju, nakon toga dodajte svinjske noge....
28. april