Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Metode konzerviranja patlidžana Po vrsti konzerviranja, jela od patlidžana se dele na gotova i poluproizvode. Prva se mogu odmah konzumirati otvaranjem tegle....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Salata od pečuraka je najčešće praktikovani način konzerviranja pečuraka. Evo jedne ideje za salatu od pečuraka....
Školjke u tiganjuŠkoljke u tiganju
28. april
Dodajte očišćene školjke i sipajte vino. Poklopite tiganj i rastresite dobro. Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme. Začinite solju i biberom gotove školjke....
Pohovane školjke u marinadiPohovane školjke u marinadi
18. feb.
Sipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata. Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom. Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Donaks školjke u tiganjuDonaks školjke u tiganju
07. jul
Bele školjke, vrste Donaks se mogu naći na crnomorskoj obali, u velikoj meri se izvoze iz Bugarske....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Ovde je u pitanju konzerviranje paradajza u teglama zapremine 800 gr (za kompot)....
Školjke na pločiŠkoljke na ploči
04. mart
Kada počne blago da se dimi, stavite školjke na rastojanju jednu od druge, da imaju mesta da se dobro otvore. Ako vam ne staju sve u tiganj ili na ploču, spremite ih iz dva puta. 4....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Kuvajte tako 2 minuta i pogledajte da li su sve školjke otvorene. Kuvanje je ponekad brže, zbog toga i proveravajte. 4. Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Pržene pohovane školjke u testuPržene pohovane školjke u testu
20. sep.
Očišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju. Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna. U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Školjke u pikantnom paradajz sosuŠkoljke u pikantnom paradajz sosu
01. sep.
Pokrijte poklopcem i lagano protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - otprilike 4 minuta....
Školjke u sosu od pivaŠkoljke u sosu od piva
28. avgust
Drmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile. Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)
23. jul
Poklopimo i nakon desetak minuta od uključivanja ringle su gotove - kad se sve školjke otvore. Ako ima onih koje se nisu otvorile, bacamo ih....
Školjke sa kuvanim krompiromŠkoljke sa kuvanim krompirom
19. jun
Nastavljamo da kuvamo bez poklopca dok školjke ne porumene ravnomerno sa obe strane, ne zaboravimo da mešamo. Naše super jelo od školjki sa kuvanim krompirom je gotovo! Posipite iseckanom mirođijom. Prijatno!...
Školjke na provansalski načinŠkoljke na provansalski način
19. nov.
Stavljate školjke u šerpu i prelivate ih vinom. Kuvate dok se školjke ne otvore. Kada se kuvaju, uklonite oklope iznad školjki - da ostane onaj sa školjkom u njemu....
Školjke na kastiljski načinŠkoljke na kastiljski način
09. feb.
Sos po pravilu treba da bude pikantan, ali oni od vas koji žele mogu da smanje količinu ljutih paprika, ukoliko nisu ljubitelji ljutog. Prvo, očistite školjke od brčića i dobro ih isperite....
Pohovane školjke na ražnjićuPohovane školjke na ražnjiću
25. feb.
Izvadite pohovane školjke na kuhijjsku salvetu da se ocedi suvišna masnoća. Istucajte na krupno pinjole. Dodajte ih u kiselo mleko. Začinite solju, izgnječenim čenom belog luka i sa 3 kašike soka od limuna....
Školjke sa frikase kremomŠkoljke sa frikase kremom
03. avgust
Jedan paradajz srednje veličine takođe možete dodati kako bi ukus bio svežiji. Stavite ponovo tihu vatru da se krem frikase zgusne. Vratite školjke, pospite isečenim peršunom....
Školjke sa belim vinomŠkoljke sa belim vinom
14. jul
Meša se dok se sos ne zgusne. Školjke se serviraju tople i prelivene sosom od luka. Po želji se posipaju peršunom....
Kuvane školjke sa pivomKuvane školjke sa pivom
24. jul
Kupljene školjke treba da budu zatvorene. Ako su otvorene ili slomljene, onda ih uklonite. Stavite školjke u hladnu vodu. Istrljajte ih četkom, kako biste uklonili naslage na njima....
Raskošne školjke sa pirinčemRaskošne školjke sa pirinčem
13. okt.
Dodajte odvojene pečurke, 1 litar vode i malo bujona, u kojem su se kuvale školjke. Odozgo stavite odvojeno jezgro, neka provri i smanjite vatru....
Mediteranske školjke sa sosomMediteranske školjke sa sosom
11. maj
Ukoliko vidite školjku koja se nije otvorila, izbacite je, jer to znači da nije pogodna za konzumiranje. Žive i sveže školjke se otvaraju jako brzo....