Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Sveži napitak od bundeve možete napraviti na dva glavna načina – sveži sok od bundeve ili sveži sok od semenki bundeve....
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
05. april
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOsim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas osvežiti i doneće vam mnogo koristi.
Listovi i stabla ove biljke sadrže eterična ulja, koja bosiljku daju prijatnu aromu....
09. sep.
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Majoran je izuzetno korisna biljka. To je zeljasta biljka koja može imati cvetove crvene ili bele boje i vrlo jaku aromu. Izgleda slično kao origano. Ova biljka se uzgaja uglavnom u Mediteranu i severnoj Africi. Majoran...
28. jul
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMožemo napraviti masala čaj kada nam je potreban stimulans i toniranje ili kada smo prehlađeni....
04. januar
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek.
Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
18. dec.
Sok od šargarepe - 5 razloga da ga obožavatePogledajte više:
- Prolećne alergije nestaju sokom od šargarepe;
- Zašto da pijemo sok od šargarepe svaki dan....
31. mart
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Hajde da vidimo zašto.
Sve je korisno u ribizli - i plod, i lišće, pa čak i grančice. Bobice crne ribizle se mogu jesti sveže, od njih se pravi sok, a ako su osušene, može se napraviti čaj....
02. dec.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Zašto da pijemo sok od limuna?
Zato što je koristan i pomaže našem telu da dobije neophodne vitamine i sastojke, kako bi bilo zdravo i energično....
13. avgust
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Bar većina nas jedva čeka da dođe jesen i da napravimo kiseli kupus za zimu. U receptima koje pripremamo sa kiselim kupusom, osim njega stavljamo i sok, dobijen njegovom fermentacijom....
17. mart
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiSigurno neće biti toliko ukusan kao kada se napravi kod kuće, gde možete da ga spremite po vašem ukusu, ali ipak je dobra alternativa....
16. feb.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kukuruz je jedna od najhranljivijih žitarica. Sirovo zrno sadrži skoro 12% proteina, oko 6% masti i 65-70% ugljnih hidrata. Ovaj sastav prouzrokuje mnogo pitanja među privrženocima pravilne ishrane.
I glavno je kako...
04. nov.
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru.
Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
11. jun
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
16. mart
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaEvo zašto šolja bujona pre spavanja može da vam osigura kvalitetan san, bolje pamćenje i generalno bolje stimulliše rad mozga....
06. jul
Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?Kad se osuše, od njih se može napraviti začin ili da se od njih ekstrahuje eterično ulje pimenta.
Sastav pimenta
Jedinjenja sadržana u pimentu proučavaju se za upotrebu u lečenju karcinoma i hipertenzije....
16. jun
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiEvropljani koriste pšenično brašno za hranu najmanje jednom dnevno u jednom od svojih obroka. Međutim, mnogi ljudi imaju problem zbog glutena u njemu i traže alternativu.
Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke...
24. april
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiTradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka, često napravljen u obliku srca.
Sir Neufchatel je dobio ime po gradu Neufchatel-en-Brai u Normandiji...
10. feb.
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca.
U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
12. april
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžePomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka.
Španski naučniic su otkrili...
17. sep.
Zašto da pijemo sok od ananasaIako je otadžbina ukusno ananasa u dalekom južnom Brazilu, danas je on svuda popularan. Njegovih čudesnih svojstava ima bezbroj, ali na prvom mestu je to što ananas ima blagotvoran uticaj u borbi sa viškom kilograma....
22. mart
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Od karanfilića možete napraviti čaj koji ima mnogo koristi za naše zdravlje.
Evo kako da napravite čaj od karanfilića (pogledajte kraj članka) i koje su koristi od njega....
12. sep.
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateEto zašto ćemo vam u ovom članku pokazati 5 metoda pomoću kojih možete donekle da očistite pile od hormona i da se rešite neželjenih sastojaka u njemu, kako biste nastavili da uživate u njemu.
1....
16. nov.