Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Sveži napitak od bundeve možete napraviti na dva glavna načina – sveži sok od bundeve ili sveži sok od semenki bundeve....
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?
05. april
U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Osim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas osvežiti i doneće vam mnogo koristi. Listovi i stabla ove biljke sadrže eterična ulja, koja bosiljku daju prijatnu aromu....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Majoran je izuzetno korisna biljka. To je zeljasta biljka koja može imati cvetove crvene ili bele boje i vrlo jaku aromu. Izgleda slično kao origano. Ova biljka se uzgaja uglavnom u Mediteranu i severnoj Africi. Majoran...
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Možemo napraviti masala čaj kada nam je potreban stimulans i toniranje ili kada smo prehlađeni....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Jutarnja šolja čaja obično sadrži dobro poznate biljke za opšte toniranje tela, ali ne uključuje lišće breze, iako se bela breza od davnina koristila kao hrana i lek. Obično se čaj od sušenog lista breze uzima za određena...
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo? Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
Sok od šargarepe - 5 razloga da ga obožavateSok od šargarepe - 5 razloga da ga obožavate
31. mart
Pogledajte više: - Prolećne alergije nestaju sokom od šargarepe; - Zašto da pijemo sok od šargarepe svaki dan....
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Hajde da vidimo zašto. Sve je korisno u ribizli - i plod, i lišće, pa čak i grančice. Bobice crne ribizle se mogu jesti sveže, od njih se pravi sok, a ako su osušene, može se napraviti čaj....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Zašto da pijemo sok od limuna? Zato što je koristan i pomaže našem telu da dobije neophodne vitamine i sastojke, kako bi bilo zdravo i energično....
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?
17. mart
Bar većina nas jedva čeka da dođe jesen i da napravimo kiseli kupus za zimu. U receptima koje pripremamo sa kiselim kupusom, osim njega stavljamo i sok, dobijen njegovom fermentacijom....
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiŠta je Dulce de leche i kako ga napraviti
16. feb.
Sigurno neće biti toliko ukusan kao kada se napravi kod kuće, gde možete da ga spremite po vašem ukusu, ali ipak je dobra alternativa....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Kukuruz je jedna od najhranljivijih žitarica. Sirovo zrno sadrži skoro 12% proteina, oko 6% masti i 65-70% ugljnih hidrata. Ovaj sastav prouzrokuje mnogo pitanja među privrženocima pravilne ishrane. I glavno je kako...
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!
11. jun
Jaja spadaju u najomiljenije i najzdravije namirnice današnjice. Ona se mogu konzumirati bilo kada - za doručak, ručak, večeru. Nema ničeg lošeg u tome da jedete jaja svakog dana - štaviše, upravo je suprotno....
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Evo zašto šolja bujona pre spavanja može da vam osigura kvalitetan san, bolje pamćenje i generalno bolje stimulliše rad mozga....
Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?
16. jun
Kad se osuše, od njih se može napraviti začin ili da se od njih ekstrahuje eterično ulje pimenta. Sastav pimenta Jedinjenja sadržana u pimentu proučavaju se za upotrebu u lečenju karcinoma i hipertenzije....
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Evropljani koriste pšenično brašno za hranu najmanje jednom dnevno u jednom od svojih obroka. Međutim, mnogi ljudi imaju problem zbog glutena u njemu i traže alternativu. Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke...
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiNjušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužiti
10. feb.
Tradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka, često napravljen u obliku srca. Sir Neufchatel je dobio ime po gradu Neufchatel-en-Brai u Normandiji...
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?
12. april
Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca. U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžeZašto treba zamrzavati sok od pomorandže
17. sep.
Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka. Španski naučniic su otkrili...
Zašto da pijemo sok od ananasaZašto da pijemo sok od ananasa
22. mart
Iako je otadžbina ukusno ananasa u dalekom južnom Brazilu, danas je on svuda popularan. Njegovih čudesnih svojstava ima bezbroj, ali na prvom mestu je to što ananas ima blagotvoran uticaj u borbi sa viškom kilograma....
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Od karanfilića možete napraviti čaj koji ima mnogo koristi za naše zdravlje. Evo kako da napravite čaj od karanfilića (pogledajte kraj članka) i koje su koristi od njega....
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Eto zašto ćemo vam u ovom članku pokazati 5 metoda pomoću kojih možete donekle da očistite pile od hormona i da se rešite neželjenih sastojaka u njemu, kako biste nastavili da uživate u njemu. 1....