Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mlečne proizvode zamenite ovom hranomAko pripremate slanu hranu izaberite opciju bez mirisa. Ako izaberete klasičan, možete neutralizovati njegovu aromu i njegov sladak ukusa prstohvatom soli. Maslinovo ulje je druga alternativa....
03. maj
Novogodišnji oval sa pohovanom hranomPileći file sečemo na tanke ivice veličine po želji. Posipamo solju, soja sosom, začinom za barbikju i polovinom svežeg mleka.
Filee ostavljamo da odstoje u frižideru 20 minuta da upiju marinadu. Sir sečemo na kockice...
01. januar
Kako da sprečite kvarenje vaše hranePokvarena hrana naspram opasne hrane
Važno je istaknuti da pokvarena hrana nije obavezno opasna hrana. Prvo, većina ljudi neće jesti hranu koja loše miriše, izgleda ljugavo ili nešto slično....
12. nov.
Stalno te bole bubrezi? Očisti bol sa ovom domaćom smesomNemojte piti i jesti kofein, alkohol, gazirane napitke i pikantnu hranu. Prestanite da ih konzumirate dok se lečine....
27. sep.
Ako ste napunili 30 godina, vreme je da prestanete sa ovom hranom i pićemU njima se nalazi velika količina soli, palmino ulje i sintetički sastojci koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali ako pripremate sami, sa manje soli, nema opasnosti za vas./page
page4....
21. nov.
Spremite ukusnu večeruUkusna jela za večeru su ona koja se spremaju sa mngo namirnica i mnogo ljubavi, a da pritom ne koristite prerađevine. Pogledajte naše ideje:
Teletina sa šargarepom i lukom
Potrebni sastojci: pola kg telećeg mesa,...
28. feb.
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj
Bolesti paradajzaFitoftoroza je bolest kojju izazivaju gljivice. Javlja se sa tamnim flekama na listovima, stabiljci i truljenja plodova biljke. Bolest menja i oblik paradajza, jer truljenje se ostvaruje u dubini ploda....
02. okt.
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Ciklična glad leči svaku bolestIspostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.
Dokazi o koristima gladi su delo naučnika-istraživača sa Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelosu....
06. nov.
Kako da spremite savršenu jagnjetinuOno je već počelo da se hrani travom i kod njega je počeo da se sakuplja loj, što ga i čini tako ukusnim. Ako još uvek sisa, onda će biti veoma meko, ali i manje masno....
20. feb.
Kako spremiti oktopoda?Oktopod je mekušac koji ima dva oka i četiri para pipaka. Nema skelet i obostrano je simetričan. Meso oktopoda sadrži dragocene belančevine, selen, važne mikroelemente, kalijum, fosfor, vitamin B3 i B12, koji se...
01. maj
Opušten stomak nestaje brzo sa ovom jednodnevnom dijetomJednodnevna dijeta će vam pomoći da izbacite toksine iz tela i da smanjite obim struka. Sve što treba da uradite da srtiktno pratite jedan režim u trajanju od 12-14 sati. Evo i na kojoj je osvnovi zasnovana ova jednostavna...
12. nov.
Redovno jedite ovu hranu, kako biste smanjili rizik od Alchajmerove bolestiOvde ćemo podeliti spisak sa 8 namirnica koje treba da dodate u dijetu kod Alchajmerove bolesti koje mogu da vam pomognu da poboljšate um:
Zeleno lisnato povrće
Ova hrana ima visok sadržaj folne kiseline i B9 koji...
24. avgust
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Šta da spremite sa mlevenim mesomAko se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja....
22. sep.
Spremite odlične šnicle u vatrostalnoj posudiNeočekivani gosti mogu predstavljati problem svakoj domaćici - nemamo uvek nešto posebno da spremirmo za večeru, a često se dešava i da nam namirnice u fižideru nisu dovoljne. Ako imate pakovanje šnicli u zamrzivaču...
20. sep.
Kako spremiti svinjska crevca?Svinjska crevca predstavljaju gotove kožice za punjenje. Zato nema ničeg novog da se ona koriste najviše za punjenje svih vrsta kobasica.
Pre upotrebe creva za punjenje, potrebno je da se očisti unutranji deo, tako...
27. mart
Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
20. mart
Kako spremiti meke šnicle?Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
18. feb.
Kako spremiti svinjsku kolenicuU suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti. Može biti i cela ispečena - tako da je podelite na krupnije komade i da da ih odvojite u porcije, a može i kolenicu da iseckate na male komade....
30. januar
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator;
Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna.
Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
07. avgust
Dijeta za bolesti pankreasaNjihova česta upotreba može da održi pankreas zdravim i da spreči razvoj bolesti i komplikacije. Voće i povrće bogato hranljivim materijama će doprineti jačanju celog organizma....
02. januar