Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Pomešan sa drugim začinima, ruzmarin se dodaje raznim vrstama sosova. Meki sirevi postaju mnogo ukusniji ako se pospu ruzmarinom. Jela sa krompirom menjaju ukus i miris ako im se doda ruzmarin....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Obično se dodaju krompir, šargarepa i kupus, ali ponekad se dodaju i praziluk, repa i boranija. 2. Huevos rotos je jelo koje se sastoji od nekoliko prženih jaja na pomfritu....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom treba koristiti u vrlo malim količinama jer je ovaj začin visoko koncentrisan. U kuvanju se koristi svež i sušen kardamom. Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu....
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Prema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Ali ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice. Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
Na koja jela se dodaje parmezan?Na koja jela se dodaje parmezan?
01. maj
U kuvan rižoto se dodaje pre serviranja, što daje kremastu teksturu i bogatstvo ukusa jela....
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduZa koja peciva treba da koristimo amonijačnu sodu
22. april
Način pripreme: Svi proizvodi se izmešaju, pa se postepeno dodaje brašno dok se ne dobije glatko i mekano testo. Od njega se prave male loptice koje se peku u nauljenom plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni....
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
To su ćufte ili ćevapčići na grilu, pripremljeni od smese od jagnjetine, govedine i svinjskog mesa, sa začinima kao što su beli luk, crni biber, majčina dušica, korijander, anason, čubar i ponekad prstohvat aleve paprike....
ČubarČubar
24. jun
Evropljani vole da dodaju ovaj začin u različite nadeve, jela sa jajima, jela sa mlevenim mesom, jela od povrća. Posebno omiljen je čubar u dosta sosova koji su uobičajeni za mediteransku kuhinju....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiGotova jela koja se mogu zamrzavati
18. mart
Zamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Nekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu
09. dec.
Žene treba da se streme ka 25 g vlakana dnevno, a muškarci 38 g. 3. Čaj Mača Čaj Mača je rođak zelenog čaja, ali s jačom aromom i svetlijom bojom....
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam: Đevrek Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Tako da dodaci mogu pomoći kod nekih konkretnih problema, ali multivitamini neće mnogo uticati na vaše zdravlje....
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Dodaje se tradicionalnim slatkim jelima - tortama od pavlake, slatkišima, kremovima od jaja i mleka. U peciva se dodaje pri samo mešenju testa....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Skidamo sa vatre i nastavljamo da mutimo, sipamo nekoliko kutalča vrele supe. Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Dobićete božanstveno ukusno jelo sa azijskim ukusom, za koje ne treba ništa osim čaše hladnog vina....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....