Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja jela treba dodati ruzmarin?Pomešan sa drugim začinima, ruzmarin se dodaje raznim vrstama sosova.
Meki sirevi postaju mnogo ukusniji ako se pospu ruzmarinom. Jela sa krompirom menjaju ukus i miris ako im se doda ruzmarin....
20. april
U koja jela treba dodati kajensku papriku?Kada se doda, svakom jelu daje poseban ukus i kiselu oštrinu. Može se koristiti sušena i mlevena kajenska paprika....
10. dec.
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiObično se dodaju krompir, šargarepa i kupus, ali ponekad se dodaju i praziluk, repa i boranija.
2. Huevos rotos je jelo koje se sastoji od nekoliko prženih jaja na pomfritu....
09. maj
U koja jela se dodaje husk?Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
05. jul
U koja jela se dodaje kardamom?Kardamom treba koristiti u vrlo malim količinama jer je ovaj začin visoko koncentrisan.
U kuvanju se koristi svež i sušen kardamom. Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu....
22. nov.
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoPrema poznatom kuvaru Gordonu Ramziju, svaki čovek bi trebalo da nauči da sprema 5 jela, čak i ako ne voli toliko da kuva. Ne možemo poreći činjenicu da svima nama treba hrana....
03. april
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
18. mart
Zimnica - važna pravila koja treba da znateAli ne treba preterivati i pripremati velike količine zimnice.
Zimnica se konzumira između novembra i aprila - 25 nedelja....
12. mart
Na koja jela se dodaje parmezan?U kuvan rižoto se dodaje pre serviranja, što daje kremastu teksturu i bogatstvo ukusa jela....
01. maj
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduNačin pripreme: Svi proizvodi se izmešaju, pa se postepeno dodaje brašno dok se ne dobije glatko i mekano testo. Od njega se prave male loptice koje se peku u nauljenom plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni....
22. april
Koja su omiljena jela Rumuna?To su ćufte ili ćevapčići na grilu, pripremljeni od smese od jagnjetine, govedine i svinjskog mesa, sa začinima kao što su beli luk, crni biber, majčina dušica, korijander, anason, čubar i ponekad prstohvat aleve paprike....
27. sep.
ČubarEvropljani vole da dodaju ovaj začin u različite nadeve, jela sa jajima, jela sa mlevenim mesom, jela od povrća. Posebno omiljen je čubar u dosta sosova koji su uobičajeni za mediteransku kuhinju....
24. jun
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiZamrzavanje gotovoh jela je od velike pomoći mnogim domaćinstvima. Štedi dosta vremena i nije potrebno da se sprema svakog dana. Važno je da znate koja gotova jela mogu da se zamrzavaju, a da im se ukus ne promeni kada se...
18. mart
Za koja jela se koristi majoran?Dodaje se u dimljenu hranu, takođe ide uz hranu od pasulja, supe od graška i supe od krompira, pečeni krompir i razna jela od povrća....
07. mart
Koja jela ne mogu bez pimentaNekoliko zrnaca se takođe može dodati u Božićni punč. Uz kuvano vino prolazi kao opcioni začin, ali neizostavno donosi snažan i prijatan ukus....
21. januar
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranuŽene treba da se streme ka 25 g vlakana dnevno, a muškarci 38 g.
3. Čaj Mača
Čaj Mača je rođak zelenog čaja, ali s jačom aromom i svetlijom bojom....
09. dec.
U koja peciva možete dodati susam?Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam:
Đevrek
Pečeni đevrek jednostavno nije potpun bez posipanja susamom....
09. sep.
Da li treba da pijete multivitamine?Tako da dodaci mogu pomoći kod nekih konkretnih problema, ali multivitamini neće mnogo uticati na vaše zdravlje....
16. feb.
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićDodaje se tradicionalnim slatkim jelima - tortama od pavlake, slatkišima, kremovima od jaja i mleka. U peciva se dodaje pri samo mešenju testa....
14. mart
Sos za jela sa povrćemStavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga izgnječimo štapnim mikserom da sos za povrće bude gladak....
04. feb.
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Pačija supa koja ugrevaSkidamo sa vatre i nastavljamo da mutimo, sipamo nekoliko kutalča vrele supe.
Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Dobićete božanstveno ukusno jelo sa azijskim ukusom, za koje ne treba ništa osim čaše hladnog vina....
04. april
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart