Facebook
Omiljeno
Pinterest
Punjene lignje iz rerneZa nadev:
U posudu stavljamo izmrvljen sir, sitan sir, kobasicu i surimi štapiće - prethodno sitno isečene. Dobro promešamo....
Punjene lignje na italijanski načinPunjene lignje su veoma popularno glavno riblje jelo jer se lignje dobro slažu sa mnogim vrstama nadeva. Ono što nudim je jedan od klasičnih i veoma ukusnih recepata za morske plodove....
Punjene lignje na grčki načinGotovom smesom se pune lignje, ne do vrha, da bi bilo mesta za pirinač kad nabubri. Zašivaju se i prže u preostalom maslinovom ulju....
Ideje za nadeve za punjenog šaranaPrijatno sa ovom odličnom idejom za nadev za šarana.
3. Šaran punjen pasuljem iz konzerve
Da li vam se čini čudno da kombinujete ribu i pasulj? Hajde setite se od čega se sastoje naše omiljene konzerve Ropotamo?...
Ukusne ideje za posnu picuIdeje za ukusne posne nadeve za picu
Pica Marinara
Marinara je napuljska pica napravljena sa prostim i ukusnim paradajz sosem, koji se servira i sa drugim jelima....
Lignje na žaru za ljubiteljePomešajte sastojke za marinadu (odvojite jednu kašiku) i dobro premažite lignju. Neka bude najmanje 15 minuta u marinadi, a zatim je stavite na zagrejan roštilj.
Ispecite je sa svih strana, dok ne porumeni....
Punjene lignje BonisimoPrijatna priprema mog izuzetno ukusnog specijaliteta punjenih lignji Bonisimo, kojeg gosti mnogo vole i moja porodica!...
Ukusne ideje za namaze sa leblebijomNamaz od patlidžana sa leblebijom
Treća ideja za ukusni namaz je pripremljen od leblebije, patlidžana, tahinija, belog luka, limuna, maslinovog ulja i peršuna. Začini za njega su kari, kim, čili i so....
Ukusne pohovane lignjeOčišćene lignje staviti u kipuću vodu. Nakon 5 minuta ih izvaditi, i skinuti im kožu.
Kuhunjskim makazama ih naseći na krugove, debljine oko 1 cm....
Ukusne pržene lignjeOdmrznite lignje i skuvajte u posoljenog vodi. Kad se skuvahu ocedite ih iz vode. Posolite i pobiberite po ukusu.
Nakon toga ih uvaljajte u brašno....
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuEvo zašto ćemo vam ovde predložiti 3 ideje za konzerviranje paprika, koje možete probati:
Konzervirane pečene crvene paprike
Potrebni sastojci: 10 kg pečenih i oguljenih paprika, 2 l sirćeta, 150 g soli, 400 ml ulja...
Ukusne ideje za brzu i posnu večeruLagana posna jela su za one koji poste, i za ljubitelje ukusne i zdrave hrane. Posna jela ne znače monotonu ishranu, prosto sastojci treba da se kombinuju na različite načine....
Jednostavne i ukusne ideje za keto večeruU ovom članku ćemo vas upoznati sa dve zanimljive ideje za keto večeru za koje ne samo da je potrebno manje od 30 minuta da se pripreme, već vam daju i dovoljno vremena da izađete i živite svoj život u spokoju....
Lignje u belom sosuIseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi.
Dodajte gustu pavlaku i kuvajte dok lignje nisu gotove. Okusite i dodajte so ako je potrebno.
Dodajte mleveni crni biber po ukusu i so....
Lignje punjene spanaćemOtvor zatvorite čačkalicom dobro, a na drugom kraju napravite rupicu za paru.
Poredajte lignje u dublju tepsiju, dodajte oko liganja i mešavine za punjenje (ako vam je ostalo viška)....
Lignje punjene pirinčemKuvajte tako dok ne ispari višak tečnosti, nakon toga punite lignje.
Poređajte ih u namazan pleh i stavite da se peku oko 1 sat u umerenoj rerni....
Ideje za ukusan doručak za pola sataIzabrali smo nekoliko recepata, koje možete brzo spremiti, a koji su neverovatno ukusni. Prvi od njih je za pogačice sa sirom i maslacem, a kojima možete dodavati razne začine, koje vaša porodica voli....
Lignje na roštiljuNakon što su lignje na roštilju gotove, ponovo ih premažemo limunom, maslinovim uljem i solju.
Evo još jedinstvenih predloga za lignje na grčki način....
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
Pržene lignje u er frajeruZa to vreme mutimo belanca u sneg sa prstohvatom soli. Uvaljamo kolutove u brašno, nakon toga u smesu od belanaca.
Stavljamo šajbne lignji u er frajer....