Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a definicija da je zdrava hrana je nesumnjiva. Zovu je i voćno povrće, a kao što smo već...
Desert – Šampanjac i malineDesert – Šampanjac i maline
15. feb.
Sipajte šampanjac u dublji tiganj i dodajte šećer. Ostavite da provri. U posudi umutite žumanca, puding i dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite i u smesu ulijte vreli šampanjac....
Šta ide uz jagnjeće pečenje?Šta ide uz jagnjeće pečenje?
05. feb.
U narednim redovima pokazaćemo vam šta treba da stavite na svoj sto, služeći pečeno jagnjeće meso, koje je upravo izvađeno. Salate za pečenu jagnjetinu Klasična salata koja se služi uz jagnjeće pečenje je zelena...
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Najbolje rešenje u takvim slučajevima je poslužiti šampanjac uz desert. Jako crveno vino sa kiselim ukusom može se dobro uklopiti sa čokoladnim desertima. Laka bela vina odlično idu uz ribu, a roze vina uz belo meso....
Uz šta se poslužuje šampanjac?Uz šta se poslužuje šampanjac?
08. januar
Osim brige uz šta da poslužite šampanjac, morate da obratite pažnju i na druge stvari. Obavezno poslužujte šampanjac ohlađen i u specijalnim čašama....
Šta ide uz rum?Šta ide uz rum?
08. feb.
Ako želite da osetite specifičan ukus ruma - probajte i pijte ga u malim gutljajima bez razblaživanja i bez dodataka. Možete probati i kombinacije: sa ledom, kao deo koktela (najpoznatiji „Mohito“), sa sodom ili sa tonikom...
Šta ide uz spanać?Šta ide uz spanać?
17. nov.
Spanać je zeleno lisnato povrće izuzetno korisnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Blagotvoran sastav ovog povrća čini ga preporučenim proizvodom koji učestvuje u uravnoteženoj i zdravoj ishrani. Spanać je bogat...
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po pitanju aroma i oblika. Njihova prednost je isticanje ukusa hrane. Dobijaju se od najrazličitijih biljki, čiji listovi, stabla, kora, pupoljci ili cvetovi mogu da se upotrebe celi, mleveni...
Uz šta idu tikvice?Uz šta idu tikvice?
03. dec.
Tikvice su definitivno veoma zdrave i imaju nizak sadržaj kalorija. Bogate su mnogim hranljivim materijama, uključujući vitamin C, vitamin A, vitamin B9, kalijum i vlakna. One mogu da se kombinuju sa različitom hranom...
ŠampanjacŠampanjac
22. avgust
Na njihove bogatim ceremonijama i proslavama se pilo dosta šampanjca. I dan danas se spori oko porekla šampanjca....
Šampanjac tortaŠampanjac torta
16. mart
Priprema fila: U šerpu uliti 1 l meka i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 500 ml hladnog mleka razmutiti puding i šećer i ukuvati u vrijuće mleko. U tako vrelo dodati Milka čokolade i mešati dok se čokolade ne otope....
Torta šampanjacTorta šampanjac
24. januar
Torta Šampanjac je neverovatna i impresivna!...
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinu
07. mart
Pileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom. Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
Koje vino ide uz teletinu?Koje vino ide uz teletinu?
02. feb.
Mnogo je reči ispisano i još mnogo njih će biti napisano u smislu pravilnog kombinovanja hrane i pića. Istina je da nema tačne nauke, koja će pomoći u izboru odgovarajućeg vina za teleće meso ili za sočni teleći stejk....
Koje jelo ide uz tekilu?Koje jelo ide uz tekilu?
23. nov.
Tekila je meksičko alkoholno piće, koje se pravi od srca plave agave. Iako se smatra da je tekila veoma jako piće, ona zapravo nije jača od drugih alkoholnih pića, a obično je u njoj oko 38% alkohola. Kada pijete tekilu...
Koji prilog ide uz lososa?Koji prilog ide uz lososa?
26. mart
Losos je jedna od najukusnijih i najkorisnijih riba. On se priprema na pari, na tiganju ili na roštilju, i uvek je pravi užitak čulima. Međutim, kako god da je pripremate, za ovu ukusnu ribu neophodan je odgovarajući...
Koje alkoholno piće ide uz losos?Koje alkoholno piće ide uz losos?
17. januar
Losos je jedna od najukusnijih i laganih riba i postala je omiljena kod svih sledbenika zdrave ishrane i istančanih jela. On se priprema veoma brzo i lako, a može da se peče, dinsta ili kuva na pari. Kako god da...
Kakav desert ide uz crno vino?Kakav desert ide uz crno vino?
31. maj
Crno vino može da se kombinuje i sa nekim vrstama deserta. Jaka i bogata vina se najbolje slažu sa čokoladom i čokoladnim desertima, čija je osnova kakao. Takvi su čokoladni kiš, čokoladni kuglof i vlažni čokoladni...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Šampanjac Na kraju prijateljske ili porodične proslave, kao i na kraju službenog banketa, posluživanje čaše šampanjca popravlja raspoloženje i dopunjava zadovoljstvo od ručka ili večere....
Trajfl sa jagodama u šampanjac kremomTrajfl sa jagodama u šampanjac kremom
16. nov.
Dodaje se šampanjac i mešanje se nastavlja dok se krem ne zgusne. Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi. Jagode se očiste od drški i iseku se na parčiće po vašem izboru....
Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?
11. avgust
Brak izmedju mesa i alkohola je brak iz ljubavi. Istina je da ukus različitih vrsta vina, džina, votke ili rakije bukvalno daje aromu mesu koje pripremamo i dodaje mu specifičan ukus. Ali jedna od najvećih finesa je da...
Krekeri uz kafuKrekeri uz kafu
01. januar
Zagrevamo rernu na 180°C, pečemo krekere uz kafu 20-25 minuta....
Torta uz čajTorta uz čaj
13. januar
Dodajte smesu u mleko uz neprestano mešanje. Kad se zgusne, skinite sa vatre i pokrijte streč folijom. Za koru: Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte dve vanile i prosejano brašno i dobro promešajte....
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Namaz uz rakiju je sjajan....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSorbe od lubenice i šampanjca
25. okt.
Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta. Smesa se sipa u posudu i ostavlja se u zamrzivaču tri sata, pri čemu se na svaki sat vadi i muti se viljuškom ili žicom....