Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema kolenica?

Kako se priprema kolenica?

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
937
Kako se priprema kolenica?

Kolenica je omiljeni proizvod za kuvanje, posebno u zimskim mesecima.

Meso kolenice nije suvo, a u isto vreme nije ni najmasnija vrsta mesa.

Da biste imali dobar rezultat, morate izabrati dobar proizvod. Najbolje je uzeti kolenicu zadnje noge, jer na njoj ima mnogo više mesa.

Kuvanje svinjske kolenice traje malo duže, ali rezultat je vredan toga. Pre nego što počnete da kuvate kolenice, morate ih dobro oprati.

Zatim ih osušite i ako ima čekinja, morate ih spaliti plamenom.

Stavite kolenicu u lonac, sipajte vodu i stavite je na šporet da se kuva. Kolenica skuvana skoro do kraja, odličan je poluproizvod, na osnovu kojeg možemo pripremiti razna jela od mesa koja ne oduzimaju mnogo vremena.

Nakon što se skuva, ostavite kolenicu da se ohladi, a zatim je možete marinirati. Možemo koristiti beli luk, koji se stavlja bliže do kostiju - špikuje se.

Ostali začini koji se mogu koristiti su aleva paprika i biber, korijander i kim, beli luk i đumbir.

Umotajte meso u providnu foliju i ostavite najmanje 10 sati. Zatim pecite kolenicu u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta.

Možete napraviti i sos tako što pomešate malo senfa, soja sos, med, vino, jabukovo sirće ili sok od nara. Idealan je za pečenje od svinjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji