bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave čvarci od svinjetine?

Kako se prave čvarci od svinjetine?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40490159
Kako se prave čvarci od svinjetine?

Čvarci su izuzetno popularno jelo od slanine koja se topi prženjem. Osim slanine, u čvarke možete staviti i meso. Jedu se zimi, kada se svinje kolju, a po selima je prava gozba od ukusne svinjetine i crnog vina.

Ako želite da sami pripremite čvarke, u tehnologiji nema ničeg komplikovanog, ali se neka pravila ipak moraju poštovati. Pripremljena slanina se iseče na manje komade. Zatim se prži u većem loncu (najbolje kazanu) dok se i sam ne napuni masnoćom koju čvarci puste.

Ovo je mast koja se odvaja od slanine. Kada čvarci promene boju i potamne, a potamni i mast, čvarke treba ocediti od izdvojene masnoće i ostaviti ih da se ohlade. Tokom prženja morate skoro neprekidno mešati. Tekstura gotovih čvaraka treba da bude hrskava.

Čvarci se lagano posole i stave u tegle. Čuvaju se u frižideru. Od njih možete praviti različite recepte – nadev za slane kiflice, u kačamak i neke proizvode od testa. Takođe pogledajte neke recepte sa čvarcima: čvarci sa prazilukom, čvarci sa lukom i domaći kačamak sa čvarcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji