Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi sok od bundeve?

Kako se pravi sok od bundeve?

MarianeMariane
Džedaj
1461194
Kako se pravi sok od bundeve?

Za bundevu se kaže da je savršeno voće, a nije slučajno što je omiljeno voće pripovedača raznih priča i bajki. Svaka bundeva krije pravu riznicu korisnih minerala i vitamina, uključujući i retke, pa se redovan unos bundeve preporučuje ne samo vegetarijancima, već i trudnicama i maloj deci.

Pečena bundeva je pravi klasik, kao i bakina pita od bundeve, ali malo ko zna da se bundeva može jesti i sirova.

Preporučujemo je u obliku soka od bundeve, a kako napraviti sok od bundeve saznaćete odmah.

Sok od bundeve se može napraviti samo pomoću sokovnika-prese. Vaši pokušaji da napravite sok od bundeve tako što ćete plod narendati i cediti ga kroz gazu najverovatnije će se završiti neuspehom, jer bundeva ima prilično gustu strukturu.

Najbolja bundeva za pripremu soka od bundeve violina.

Treba je dobro oprati, oljuštiti i iseći na komade koji se mogu staviti u sokovnik. Zatim ostaje samo da pritisnete dugme i uživate u sveže ceđenom soku od bundeve.

Po želji možete konzumirati sok od bundeve u čistom obliku ili pomešan sa drugom vrstom soka.

Sok od bundeve može da se konzumira i ujutru i uveče. Postoji mnogo razloga da uključite sok od bundeve u svoju ishranu.

Redovna upotreba soka od bundeve pomaže u lečenju nesanice, kao i u borbi protiv viška kilograma. Sok od bundeve je pravi eliksir protiv stomačnih bolesti, kao što su gastritis i kolitis.

Sirova bundeva je bogata vitaminima, pa je sok od bundeve pravi vitaminski koktel. Preporučuje se osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima sklonim formiranju edema, osobama sa oboljenjima bubrega i jetre.

Pročitajte i kako se peče ukusna bundeva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji