Jagnjeće meso je veoma korisno i niskokalorično meso, ali je njegov miris neobičan i test je za domaćice osetljive na neprijatne mirise.
Iz tog razloga, jagnjetina se marinira pre kuvanja.
Najjednostavniji način za neutralisanje mirisa jagnjetine je da je namočite u sveže mleko na jedan dan. Sutradan se sveže mleko baci i jagnjeće meso se kuva po receptu koji smo izabrali.
Druga metoda je natapanje jagnjetine u čaj od kamilice. Sve što treba da uradimo je da pripremimo čaj od kamilice i prelijemo meso i ostavimo da odstoji nekoliko sati. Kamilica se koristi upravo u borbi protiv neprijatnih mirisa.
Ali ako nemate toliko vremena i treba vam brz metod da uklonite loš miris iz jagnjetine, opcija je mariniranje soja sosom.
Marinirajte meso ne više od 30 minuta - meso će postati tvrdo i neće biti prijatno za jelo ako stoji više.
Morate zapamtiti:
1. Jagnjeće meso se posoli nekoliko sati pre kuvanja da omekša;
2. Staviti ga što je moguće niže u rernu. Ovo je najbliže starom metodu - pečenje u furuni.
3. Meso treba da bude na sobnoj temperaturi, a ne odmah vađeno iz frižidera i stavljano u rernu.
Komentari