Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Vaša marinirana riba je spremna! Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Da bi se jagnjetina topila u ustima, umotajte meso u foliju i pecite ga 1 sat, pa pecite još najmanje 30 minuta (ovo je, naravno, za mali deo jagnjetine - jagnjeća plećka ili jagnjeći but). Važno!...
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Ako je kurban ovca, može se pripremiti ritualni ovčiji kurban, a ako ste odlučili da žrtvujete jagnje, onda pripremate kurban od jagnjeta....
Losos, mariniran u cvekliLosos, mariniran u cvekli
16. nov.
Evo još jednog lakog i interesantnog načina, kako da marinirate lososa i da uživate u efektnom delikatesu pripremljenom kod kuće, kojim ćete impresionirati svoje zahtevnije goste ili svoju porodicu....
Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?Kako razlikovati jagnjetinu od ovčetine?
08. maj
Ako volite jagnjetinu, preporučujemo da isprobate naše recepte za: - jagnjetina pečena u rerni; - jagnjetina sa pirinčem; - ili ukusni jagnjeći kotleti....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg)....
JagnjetinaJagnjetina
01. sep.
Jagnjetina je se dosta koristi u kuhinji Turkse, Grček, Novog Zelanda, Australije i Srednjeg Istoka. Sastav jagnjetine Jagnjetina je izvor vitamina B grupe, a najviše vitaminima B2, B3 i B12....
Losos, mariniran u smeđem šećeruLosos, mariniran u smeđem šećeru
09. avgust
Losos se peče oko 35-40 minuta ili dok se beli proteini ne odvoje od površine....
Kako se čuva jagnjetina?Kako se čuva jagnjetina?
04. april
Mariniranje i vakum pakovanje jagnjetine Možete marinirati jagnjetinu pre zamrzavanja da dodate ukus i nežnost. Vakum pakovanje pruža dodatnu zaštitu od vazduha i produžava rok trajanja....
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
Artičoka je gost za našim stolom. Izgleda kao cvet, a zapravo je ukusno i zdravo povrće. Bogata je bioaktivnim supstancama, a njeni ukusni kvaliteti čine je prefinjenim gostom kulinarskih recepata. A u Vijetnamu se...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se marinira pastrmka?Kako se marinira pastrmka?
02. januar
Pastrmka ne traži dugačku kulinarsku obradu, a kada je reč o mariniranju, pastrmka se marinira kao i ostala rečna riba....
Kako se marinira losos?Kako se marinira losos?
21. feb.
Marinada Terijaki za lososa Terijaki sos ima jak ukus, tako da nemojte držati ribu previše dugo u ovom sosu, maksimum 2 sata....
Kako se marinira meso?Kako se marinira meso?
05. nov.
Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
Kako se marinira zec?Kako se marinira zec?
26. okt.
Zečetina će biti izuzetno ukusna i mekana ako se pre pripreme marinira. Zečetina se marinira relativno lako....
Kako se marinira slaninaKako se marinira slanina
07. nov.
Kraj jeseni i početak zime su najbolje vreme za pripremu marinirane slanine. Tada su svinje najdeblje, slanina je najmekša i temperatura je idealna za pripremu ovog tradicionalnog delikatesa iz bugarske kuhinje....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Mariniranje se u prošlosti uglavnom koristili za ribu i zvalo se aqua marina - morska voda. Danas, osim za morske plodove, marinada se koristi pretežno za meso i tvrđe povrće....