Čak i dame koje se pridržavaju stroge dijete, biće pod velikim pritiskom da je napuste kada osete miris tek izvađenih kroasana iz rerne. Vazdušasto lisnato testo, punjeno slatkim ili slanim nadevom, prosto se topi u ustima i čovek nije u stanju da mu odoli.
Priprema kroasana nikako nije lak posao, ali u suštini, najveći majstorluk je mešenje testa. Kada je testo umešeno i kada se odmorilo, možete preći na uvijanje kroasana.
Razvijte oklagijom okruglu koru od testa debljine na osnovu recepta i nasecite ga na trouglove. U osnovu svakog trougla stavite malo nadeva (slatko, čokolada, parmezan, sir) i uvijajte prema vrhu.
Tako uvijene kroasane stavite u prethodno nauljeni pleh ili pleh obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog i ostavite ih da narastu. Onda ih ispecite dok ne budu gotovi. Kada je tajna uvijanja kroasana otkrivena, možete prijatno iznenaditi voljene ljude sa kroasanima sa bananom ili korisnim integralnim kroasanima.
Komentari