Kako se okreću palačinke?

Kako se okreću palačinke?

Svi volimo palačinke, sa čokoladom ili medom, sa šlagom ili voćem, one su jedan od najinteresantnijih doručaka u našim zemljama.

Evo zašto i svako od nas zna kako se prave palačinke. Recept ne oduzima mnogo vremena i resursa, zato ih naučimo još od malih nogu.

Za jedne ukusne palačinke je potrebno brašno, nekoliko jaja i potrebna količina svežeg mleka. Sve promešamo da dobijemo srednje gustu smesu, stavljamo u tiganj i palačinke su gotove.

Pitanje je kako da okrenemo palačinku kad bude gotova.

Postoje dve varijante, od kojih je jedna lakša, ni druga nije toliko teška, ali je atraktivinija. Ako ne možete da uradite uz pomoć drvene spatule ili viljuške ili folim rukama;

1. Prvi način je uz pomoć tanjira. Kad palačinka bude gotova za okretanje, polopite tiganj velikim tanjirom i okrenite. Vratite palčinku u tiganj i sačekajte da bude gotova.

2. Druga atraktivnija varijanta je da okrenete u vazduhu- Zaljuljajte palačinku napred-nazad i lagano pogidnite tiganj i okrenite je u vazduhu. Važno je da se vrati u tiganj, a ne na nas.

3. Treća varijanta je sa kuhinjskim priborom, kao što je hvataljka na primer, ali postoji mogučnost da se palačinka pokida, ako niste dovoljno pažljivi.

Eto zašto se prve dve varijante preporučuju.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji