Kako se marinira meso divljači?

Kako se marinira meso divljači?

Kako se marinira meso divljači?

Meso divljači nije toliko česta namirnica, koju smo navikli da kuvamo.

Zbog toga, ne znaju svi kako da pravilno skuvaju divljač. Odgovor je vrlo jednostavan: meso divljači mora biti pravilno marinirano. Pogledajte koje su najbolje marinade za meso divljači.

Kako je struktura mesa divljači čvršća od strukture domaćih životinja, ono treba da duže vreme stoji u kiseloj sredini.

Kao osnova za marinadu za divljač može se koristiti rastvor vode i sirćeta (1: 0,1). Divljač se takođe može preliti suvim vinom (crvenim ili belim), kiselim mlekom. U tečnost dodajte malo soli, prstohvat šećera, lovorov list, zrna bibera i druge začine.

Nemojte da dodajete previše začina kako ne biste potpuno uklonili prirodni ukus i aromu mesa divljači. Možete koristiti belo sirće, balzamiko ili vinsko sirće.

Razno povrće, sveže biljke i korenje takođe su dobri kao dodatak. Izaberite šta volite (luk, šargarepa, celer itd.), Oljuštite i isecite na velike komade.

Korenasto povrće i začinsko bilje dodajte direktno u marinadu. Meso mora biti potpuno uronjeno u tečnost.

Za mariniranje divljači najbolje je koristiti velike emajlirane, staklene, keramičke ili drvene posude.

Pokrijte vrh posude poklopcem ili prozirnom folijom.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji