Meso divljači nije toliko česta namirnica, koju smo navikli da kuvamo.
Zbog toga, ne znaju svi kako da pravilno skuvaju divljač. Odgovor je vrlo jednostavan: meso divljači mora biti pravilno marinirano. Pogledajte koje su najbolje marinade za meso divljači.
Kako je struktura mesa divljači čvršća od strukture domaćih životinja, ono treba da duže vreme stoji u kiseloj sredini.
Kao osnova za marinadu za divljač može se koristiti rastvor vode i sirćeta (1: 0,1). Divljač se takođe može preliti suvim vinom (crvenim ili belim), kiselim mlekom. U tečnost dodajte malo soli, prstohvat šećera, lovorov list, zrna bibera i druge začine.
Nemojte da dodajete previše začina kako ne biste potpuno uklonili prirodni ukus i aromu mesa divljači. Možete koristiti belo sirće, balzamiko ili vinsko sirće.
Razno povrće, sveže biljke i korenje takođe su dobri kao dodatak. Izaberite šta volite (luk, šargarepa, celer itd.), Oljuštite i isecite na velike komade.
Korenasto povrće i začinsko bilje dodajte direktno u marinadu. Meso mora biti potpuno uronjeno u tečnost.
Za mariniranje divljači najbolje je koristiti velike emajlirane, staklene, keramičke ili drvene posude.
Pokrijte vrh posude poklopcem ili prozirnom folijom.
Komentari