Svako od nas se seća situacije u kojoj je kuvao pasulj 4 sata i više. Dosadan posao i na kraju ipak je ostalo neko zrno kojie nije skuvano.
U takvim slučajevima ekspres lonac će nam biti od velike koristi. Uprkos svim cakama za koje smo čuli kod kuvanja pasulja poput namakanja uveče, stavljanja sode prilikom kuvanja i druge takve slične.
U ekspres loncu biće potrebno 15, najviše 20 minuta da se skuva pasulj i biće savršeno pripemljen za vašu čorbu od pasulja ili drugo jelo sa pasuljem.
Ako sumnjate u nešto jednostavno, uveče potopite pasulj u hladnu vodu i narednog dana ga stavite u ekspres lonac, prvo bez zatvaranja poklopcem i kada provri, bacite prvu vodu.
Ekspres lonac napunite vrućom vodom, ovog puta da pokrije pasulj dva prsta odozgo, isecite glavicu luka, jednu šargarepu, zelenu papriku i pola oguljenog paradajza.
Kada provri, ostavite da vri 20 minuta u ekspres loncu i skuvan je.
Na kraju ga začinite solju i svežom divljom nanom i servirajte sa ljutom paprikom dok je još vruć.
Savet za vas po pitanju toga koliko dugo se kuva pasulj u ekspres loncu je ne duže od 20 minuta - inače postoji opasnost da se mnogo prekuva.
Komentari