Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

BakalarBakalar
13. sep.
Posledica toga jeste da tihookeanski bakalar spada u ugrožene vrste, kao i atlantski bakalar i tuna....
BakardiBakardi
28. sep.
Postoje različite vrste ovog ruma - Bakardi mohito, Bakardi malina, Bakardi jabuka, beli Bakardi, Bakardi oro (zlatni), zeleni Bakardi, crni Bakardi, Bakardi oakheart....
Torta italijanskih bakaTorta italijanskih baka
11. okt.
Torta italijanskih baka može da se posluži kao desert posle večere, takođe i u posebnim prilikama....
Baka Ljubine orasniceBaka Ljubine orasnice
19. dec.
Baka Ljubine orasnice spolja su hrskave, a unutra lepjive....
Ukusan pasticio grčkih bakaUkusan pasticio grčkih baka
18. nov.
Najpre se skuvaju makarone prema uputstvima na pakovanju ili ovako: u veliku šerpu se sipa voda (oko 3-4 litre) i stavlja se na ringlu. U vodu se dodaje bujon. Kada voda provri u nju se dodaju makarone. Kuvaju se oko 8...
Paradajz čorba italijanskih bakaParadajz čorba italijanskih baka
21. dec.
Poslužite paradajz čorbu italijanskih baka i uživajte u fantastičnom ukusu....
Pohovani bakalarPohovani bakalar
17. jun
Posolite blago bakalar i isecite na srednje velike zalogaje....
Prženi bakalarPrženi bakalar
08. maj
Prženu ribu Bakalar poslužite sa kriškama limuna i majonezom. Prijatno!...
Jednostavni kolač od jabuke naših bakaJednostavni kolač od jabuke naših baka
16. nov.
Oljuštite i naseckajte na kockice 4 jabuke srednje veličine. Zatim umutite 2 jaja sa 1 šoljom šećera, šolja je kapaciteta 200 ml. U ovu smesu stavite 1 kesicu praška za pecivo od 15 g i mešajte dok se smesa ne zapeni...
Riba bakalar EleganteRiba bakalar Elegante
08. nov.
Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo. 1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli. 2. Kad povrće omekša dodajem...
Domaći usoljeni bakalarDomaći usoljeni bakalar
25. avgust
Pre nego što bude spremljen, bakalar se natopi u vodi na 24 sata, tako što se voda menja barem 2 puta....
Bakalar na napolitanski načinBakalar na napolitanski način
22. maj
Kada servirate bakalar na napolitanski način, nemojte zaboraviti čašu suvog belog vina, ali može i Chianti, ako ga volite....
Pečen bakalar u rerniPečen bakalar u rerni
26. maj
Ako koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno. 2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
Pohovani bakalar sa patlidžanomPohovani bakalar sa patlidžanom
14. maj
Ispecite i oljuštite patlidžan. Sitno ga isecite i ocedite tečnost od njih uz pomoć cediljke. Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju i u njemu dinstajte sitno iseckane čenove belog luka. Dodajte patlidžan. Začinite...
Bakalar na sicilijanski načinBakalar na sicilijanski način
11. okt.
Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo. Posebno ako je sa odgovarajućim pićem i u odgovarajuće vreme....
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomPrženi bakalar sa kukuruznim brašnom
25. april
Operite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat. Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane. Stavite tiganj sa uljem da se ugreje. Pržite ribu sa obe stane dok ne...
Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)
09. dec.
Gotov bakalar odvojite od kože i iskidajte u već gotov sos sofrito i lagano promešajte, nakon toga pospite sitno iseckanim svežim peršunom, odvojite malo za posipanje prilikom serviranja. 5....
Bakalar sa pirinčem i krompiromBakalar sa pirinčem i krompirom
21. jun
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto. Pospite solju, suvom mirođijom,...
Bakalar ispod korice od krompiraBakalar ispod korice od krompira
27. januar
U tiganju ugrejte supenu kašiku maslinvog ulja, luk sitno isecite pržite ga dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi. U posudu stavite luk, belanca, skrob, so i biber. Izrendajte krompir sitnije,...
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomPečeni bakalar sa čeri paradajzom
12. jul
Filete bakalara začinimo solju i crnim biberom. Ostavljamo u frižideru na 30 minuta. Stavljamo ribu u kesu za pečenje, a na svaki komad stavljamo krišku maslaca i posipamo limunovim sokom. Posipamo iseckanim peršunom...
Bakalar u air fryer-uBakalar u air fryer-u
12. mart
Prijatno uz bakalar u air fryer-u....
Prženi bakalar sa toplim garnirungomPrženi bakalar sa toplim garnirungom
08. januar
Za ovu ukusnu prženu ribu isečemo na komade, posipamo začinomza ribu i sokom od isceđenog limuna. Ostavljamo na 30 minuta u frižideru. Krompire očistimo, iseckamo i stavljamo u tepsiju zajedno sa čeri paradajzima, paprikom...
Riba bakalar na normandijski načinRiba bakalar na normandijski način
25. okt.
U slučaju da se koristi usoljeni bakalar, on mora pretnodno da se očisti od soli u barem dve vode na nekoliko sati....
Bakalar u maslacu sa citrusimaBakalar u maslacu sa citrusima
17. jun
Isto tako treba imati u vidu da li je bakalar svež ili je bio konzervisan i sušen u soli i nakon toga opran vodom. Kod svež je potrebno da se kuva malo duže, neko kod onog koji je oprana. 5....
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaBakalar sa sosom od norveškog jastoga
24. okt.
1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...