Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BakalarPosledica toga jeste da tihookeanski bakalar spada u ugrožene vrste, kao i atlantski bakalar i tuna....
13. sep.
BakardiPostoje različite vrste ovog ruma - Bakardi mohito, Bakardi malina, Bakardi jabuka, beli Bakardi, Bakardi oro (zlatni), zeleni Bakardi, crni Bakardi, Bakardi oakheart....
28. sep.
Torta italijanskih bakaTorta italijanskih baka može da se posluži kao desert posle večere, takođe i u posebnim prilikama....
11. okt.
Ukusan pasticio grčkih bakaNajpre se skuvaju makarone prema uputstvima na pakovanju ili ovako: u veliku šerpu se sipa voda (oko 3-4 litre) i stavlja se na ringlu. U vodu se dodaje bujon.
Kada voda provri u nju se dodaju makarone. Kuvaju se oko 8...
18. nov.
Paradajz čorba italijanskih bakaPoslužite paradajz čorbu italijanskih baka i uživajte u fantastičnom ukusu....
21. dec.
Jednostavni kolač od jabuke naših bakaOljuštite i naseckajte na kockice 4 jabuke srednje veličine.
Zatim umutite 2 jaja sa 1 šoljom šećera, šolja je kapaciteta 200 ml.
U ovu smesu stavite 1 kesicu praška za pecivo od 15 g i mešajte dok se smesa ne zapeni...
16. nov.
Riba bakalar ElegantePrvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.
1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.
2. Kad povrće omekša dodajem...
08. nov.
Domaći usoljeni bakalarPre nego što bude spremljen, bakalar se natopi u vodi na 24 sata, tako što se voda menja barem 2 puta....
25. avgust
Bakalar na napolitanski načinKada servirate bakalar na napolitanski način, nemojte zaboraviti čašu suvog belog vina, ali može i Chianti, ako ga volite....
22. maj
Pečen bakalar u rerniAko koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno.
2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
26. maj
Pohovani bakalar sa patlidžanomIspecite i oljuštite patlidžan. Sitno ga isecite i ocedite tečnost od njih uz pomoć cediljke.
Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju i u njemu dinstajte sitno iseckane čenove belog luka.
Dodajte patlidžan. Začinite...
14. maj
Bakalar na sicilijanski načinRecept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo. Posebno ako je sa odgovarajućim pićem i u odgovarajuće vreme....
11. okt.
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomOperite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat.
Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane.
Stavite tiganj sa uljem da se ugreje.
Pržite ribu sa obe stane dok ne...
25. april
Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)Gotov bakalar odvojite od kože i iskidajte u već gotov sos sofrito i lagano promešajte, nakon toga pospite sitno iseckanim svežim peršunom, odvojite malo za posipanje prilikom serviranja.
5....
09. dec.
Bakalar sa pirinčem i krompiromOljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto.
Pospite solju, suvom mirođijom,...
21. jun
Bakalar ispod korice od krompiraU tiganju ugrejte supenu kašiku maslinvog ulja, luk sitno isecite pržite ga dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi.
U posudu stavite luk, belanca, skrob, so i biber.
Izrendajte krompir sitnije,...
27. januar
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomFilete bakalara začinimo solju i crnim biberom.
Ostavljamo u frižideru na 30 minuta.
Stavljamo ribu u kesu za pečenje, a na svaki komad stavljamo krišku maslaca i posipamo limunovim sokom.
Posipamo iseckanim peršunom...
12. jul
Prženi bakalar sa toplim garnirungomZa ovu ukusnu prženu ribu isečemo na komade, posipamo začinomza ribu i sokom od isceđenog limuna.
Ostavljamo na 30 minuta u frižideru. Krompire očistimo, iseckamo i stavljamo u tepsiju zajedno sa čeri paradajzima, paprikom...
08. januar
Riba bakalar na normandijski načinU slučaju da se koristi usoljeni bakalar, on mora pretnodno da se očisti od soli u barem dve vode na nekoliko sati....
25. okt.
Bakalar u maslacu sa citrusimaIsto tako treba imati u vidu da li je bakalar svež ili je bio konzervisan i sušen u soli i nakon toga opran vodom.
Kod svež je potrebno da se kuva malo duže, neko kod onog koji je oprana.
5....
17. jun
Bakalar sa sosom od norveškog jastoga1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...
24. okt.