Omega-9 Masne Kiseline
Suplementi

Omega-9 Masne Kiseline

0

Omega-9 masne kiseline su veoma važne masne kiseline, koje telo ne može samo da sintetiše, pa ih je potrebno unositi u organizam putem hrane ili dodataka ishrani.

1

Dodaci u ishrani

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Dodaci u ishrani - KreatinSuplementi

Kreatin

15.08.20170

Kreatin spada u najpoznatije i najefikasnije suplemente koji se koriste u dizačkim sportovima. Kreatin daje dodatnu snagu spoirtistima u streningu. Kreatin postoji u prirodnom obliku u teletini, haringi i lososu.

Dodaci u ishrani - Koenzim ASuplementi

Koenzim A

15.08.20170

Koenzim A je koenzim od suštinskog značaja, bez kojeg organizam ne može da zivi. Koenzim A olakšava proces oksidacije. Koenzim A se proizvodi u ćelijama jetre.

Dodaci u ishrani - PapainSuplementi

Papain

15.08.20170

Papain je specifičan enzim, koji se nalazi u plodu papaje. Papain ima tercijalni polipeptidni lanac, koji se sastoji od 212 aminokiselina. Papain poboljšava proces varenja.

Dodaci u ishrani - Oleinska KiselinaSuplementi

Oleinska Kiselina

10.08.20170

Oleinska kiselina je mononezasićena masna kiselina, koja se nalazi u organizmu nekih životinja i biljaka. Oleinska kiselina je važan sastojak grupe omega-9 masnih kiselina. Izvori oleinske kiseline.

Dodaci u ishrani - KreatininSuplementi

Kreatinin

09.08.20170

Kreatinin je otpadna materija koja se proizvodi tokom procesa mišićnog metabolizma. Kreatinin se dobija od kreatina. Ispitivanje kreatinina.

Dodaci u ishrani - Linolenska KiselinaSuplementi

Linolenska Kiselina

01.08.20170

Linolenska kiselina predstavlja poluzasićenu omega-6 masnu kiselinu koja je glavni faktor u zaštitnoj ulozi kože. Linolenska kiselina se nalazi u lipidima ćelijskih membrana. Korist od linolenske kiseline.

Dodaci u ishrani - IzoflavoniSuplementi

Izoflavoni

28.07.20170

Izoflavoni su materije iz grupe biljnih estrogena - fitoestrogeni. Izoflavoni pomažu u održavanju funkcionalnog nivoa estrogena kod žena preko 40 godina starosti. Izvori izoflavona.

Dodaci u ishrani - KapsaicinSuplementi

Kapsaicin

22.07.20170

Kapsaicin je materija, koja je tokom godina postala predmet brojnih istraživanja. Kapsaicin može da se koristi u različitim oblastima. Kapsaicin smanjuje bol.

Dodaci u ishrani - LecitinSuplementi

Lecitin

21.07.20170

Lecitin je složeno organsko jedinjenje. Lecitin je supstanca čisto boljnog porekla, dobija se od soje i uzima kao dodatak ishrani. Funkcije i koristi od lecitina.

Dodaci u ishrani - KolagenSuplementi

Kolagen

18.07.20170

Kolagen je glavni protein u vezivnom tkivu čoveka. Kolagen učestvuje u funkcionisanju gotovo svih sistema. Kolagen je osnovna komponenta tetiva, vezivnih tkiva, hrskavica, zuba i kostiju.

Dodaci u ishrani - TaurinSuplementi

Taurin

08.03.20170

Taurin (Taurine) je organska kiselina široko rasprostranjena u životinjskim tkivima. Smatra se osnovnim sastojkom žuči. Važan je za kardio-vaskularni sistem, dobar vid i mišiće.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne