Alicin
Suplementi

Alicin

Alicin predstavlja hemijsko jedinjenje, koje se uglavnom nalazi u belom luku. Alicin se stvara kada se dve verste hemijskih jedinjenja, koje se nalaze u belom luku - alijin i alinejs promešaju u procesu seckanja. Koristi od alicina.

1

Dodaci u ishrani

Dodaci u ishrani sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Najpoznatiji dodaci u ishrani i njohova promena. Sve o dodacima u ishrani.
Dodaci u ishrani - BromelainSuplementi

Bromelain

11.09.2017

Bromelain, poznat još i kao bromelin, predstavlja moćan enzim biljnog porekla. Bromelain ima sposobnost da razlaže belančevine, što ga čini poželjnim sastojkom na meniju svih onih koji se bave fitnesom i bodibildingom. Štetnost bromelaina.

Dodaci u ishrani - SpirulinaSuplementi

Spirulina

08.09.2017

Spirulina /Spirulina plantensis/ je jednoćelijska plava alga. Spirulina je veoma bogata vitaminima i mineralima. Spirulina se unosi u formi tableta ili praška.

Dodaci u ishrani - LaktozaSuplementi

Laktoza

04.09.2017

Laktoza /Lactose/ predstavlja disaharid, koji se sastoji iz dva molekula monosaharida β-D-galaktoze i β-D- glukoze. Gubljenje laktaze je normalno kod većeg dela populacije, ali vodi do takozvane netolerancije na laktozu.

Dodaci u ishrani - ResveratrolSuplementi

Resveratrol

04.09.2017

Resveratrol je polifenol, prirodno hemijsko jedinjenje koje se nalazi u grožđu, crnom vinu i drugim napicima i namirnicama. Najbolji prirodni izvori resveratrola su crno grožđe, crno vino i kikiriki. Verovatno ne postoji o

Dodaci u ishrani - InulinSuplementi

Inulin

22.08.2017

Inulin je prirodni polisaharid koje se može naći u lukovicama pojedinih biljaka i povrća. Najveće količine inulina se mogu naći u cikoriji, ali takođe i u špargli, luku, maslačku ili artičoki.

Dodaci u ishrani - Omega-9 Masne KiselineSuplementi

Omega-9 Masne Kiseline

17.08.2017

Omega-9 masne kiseline su veoma važne masne kiseline, koje telo ne može samo da sintetiše, pa ih je potrebno unositi u organizam putem hrane ili dodataka ishrani.

Dodaci u ishrani - KreatinSuplementi

Kreatin

15.08.2017

Kreatin spada u najpoznatije i najefikasnije suplemente koji se koriste u dizačkim sportovima. Kreatin daje dodatnu snagu spoirtistima u streningu. Kreatin postoji u prirodnom obliku u teletini, haringi i lososu.

Dodaci u ishrani - Koenzim ASuplementi

Koenzim A

15.08.2017

Koenzim A je koenzim od suštinskog značaja, bez kojeg organizam ne može da zivi. Koenzim A olakšava proces oksidacije. Koenzim A se proizvodi u ćelijama jetre.

Dodaci u ishrani - PapainSuplementi

Papain

15.08.2017

Papain je specifičan enzim, koji se nalazi u plodu papaje. Papain ima tercijalni polipeptidni lanac, koji se sastoji od 212 aminokiselina. Papain poboljšava proces varenja.

Dodaci u ishrani - Oleinska KiselinaSuplementi

Oleinska Kiselina

10.08.2017

Oleinska kiselina je mononezasićena masna kiselina, koja se nalazi u organizmu nekih životinja i biljaka. Oleinska kiselina je važan sastojak grupe omega-9 masnih kiselina. Izvori oleinske kiseline.

Dodaci u ishrani - KreatininSuplementi

Kreatinin

09.08.2017

Kreatinin je otpadna materija koja se proizvodi tokom procesa mišićnog metabolizma. Kreatinin se dobija od kreatina. Ispitivanje kreatinina.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne