Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Kobasice sa pirinčem i povrćem u rerniStavite kobasice u odgovarajuću posudu za pečenje, pri čemu ste na svakoj napravili po neko razreza odozgo, stavite i šargarepe, isečene na tanke kolutove, sipajte ulje i malo vode i stavite u rernu na 10 minuta, dok kobasice...
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
Istorija ekleraEkleri spadaju u omiljene deserte mnogih ljudi. Za razliku od većine drugih slatkih poslastica, ekleri oduševljavaju čovečanstvo tek nekoliko vekova.
Prvi zapisi o postojanju ukusnih slatkiša datiraju iz 1549. godine...
Istorija artičokeLegenda kaže da je jednom, kada je Zevs bio u poseti svom bratu Posejdonu, primetio kako jedna neverovatno lepa mlada devojka šeta obalom ostrva Zinari. Zvala se Kinara.
Pošto se plašio da je ne uplaši, Zevs je dugo posmatrao...
Jagnjeće kobasiceMašinom za kobasice i odgovarajućim priborom napunite creva mlevenim jagnjećim mesom i začinima, koje ste dobro umesili sa mesom. Nemojte puniti čvrsto kobasice, jer su creva tanka, a vezujte ih na 1 metar....
Nemačke kobasiceZavežite drugi kraj bratvursta. Kada počnete od jednog kraja, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice....
Narodne kobasiceKobasice se vezuju i spuštaju u vrelu vodu. Nakon što provru izvadite ih i ocedite. Okačite ih da se osuše....
Karivurst - emblematična kobasica iz BerlinaOnda ste kod Witty, oni prave kobasice bez mesa, U Domu Kari u Djuk možete da probate kobasice od ribe, noja i bivolji kari.
Prosečna cena legendarnih kobasica u Nemačkoj je samo od 2 do 4 evra....
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Istorija pice MargaritaGrad Napulj ili Napoli u Italiji poznat je kao rodno mesto pice. Napulj je osnovan još u 16. veku. Većina stanovništva bila je veoma siromašna, tako da je pica – pljosnat hleb sa prelivima, koji su prodavali ulični prodavci...
KobasicaPravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo.
Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje.
Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
Kako se suše kobasice?Začini koje dodajemo neobavezni su, ako se niste odlučili da sledite recept za neku specifičnu vrstu kobasice, ka što su: rodopska kobasica, makedonska kobasica, konjska kobasica itd....
Kako se suše kobasice?Svaka porodica koja se bavi proizvodnjom domaćih kobasica i drugih kobasica ima svoj recept za njihovu pripremu, kao i svoju tajnu za sušenje kobasica....
Domaće seoske kobasiceGotove kobasice pecite na roštilju sa ljutim paprikama i lukom.
Poređajte u odgovarajući tanjir.
Domaće seoske kobasice su mnogo ukusne!...
Domaće teleće kobasiceMožete da konzumirate domaće teleće kobasice ispečene u rerni, na roštilju ili tiganju....