Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezanaKobasice sa pasuljem i koblerima od parmezana
01. nov.
Kobasice sa pasuljem i koblerima sa parmezanom su veoma ukusne....
Kobasice sa krompirom i šargarepom iz rerneKobasice sa krompirom i šargarepom iz rerne
16. mart
Kobasice uzdužno isecite i svaku polovinu savijte i spojite čačkalicom. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene. Od navedene količine sastojaka dobijate 4-5 porcija....
Kobasice sa pirinčem i povrćem u rerniKobasice sa pirinčem i povrćem u rerni
24. januar
Stavite kobasice u odgovarajuću posudu za pečenje, pri čemu ste na svakoj napravili po neko razreza odozgo, stavite i šargarepe, isečene na tanke kolutove, sipajte ulje i malo vode i stavite u rernu na 10 minuta, dok kobasice...
Kobasice sa krompirom, jajima i lišćem od rotkviceKobasice sa krompirom, jajima i lišćem od rotkvice
01. april
Kobasici i listovima rotkvice ne treba dugo da se isprže, oko 5 minuta, pa onda zalijte umućenim jajima. Mešajte brzo varjačom 1-2 min. i vaše jelo je spremno....
Svinjska rebra, kobasica i kiseo kupus u đuvečariSvinjska rebra, kobasica i kiseo kupus u đuvečari
12. sep.
U glinenu posudu se na dno stavlja red kiselog kupusa, preko njega rebra i krugovi kobasice, ponovo red kiselog kupusa i rebra. Završavamo kupusom. Preliva se toplom vodom i sokom od kpusa....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija ekleraIstorija eklera
24. feb.
Ekleri spadaju u omiljene deserte mnogih ljudi. Za razliku od većine drugih slatkih poslastica, ekleri oduševljavaju čovečanstvo tek nekoliko vekova. Prvi zapisi o postojanju ukusnih slatkiša datiraju iz 1549. godine...
Istorija artičokeIstorija artičoke
20. maj
Legenda kaže da je jednom, kada je Zevs bio u poseti svom bratu Posejdonu, primetio kako jedna neverovatno lepa mlada devojka šeta obalom ostrva Zinari. Zvala se Kinara. Pošto se plašio da je ne uplaši, Zevs je dugo posmatrao...
Jagnjeće kobasiceJagnjeće kobasice
02. april
Mašinom za kobasice i odgovarajućim priborom napunite creva mlevenim jagnjećim mesom i začinima, koje ste dobro umesili sa mesom. Nemojte puniti čvrsto kobasice, jer su creva tanka, a vezujte ih na 1 metar....
Pohovane kobasicePohovane kobasice
10. januar
Pohovane kobasice su gotove....
Nemačke kobasiceNemačke kobasice
04. jun
Zavežite drugi kraj bratvursta. Kada počnete od jednog kraja, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice....
Narodne kobasiceNarodne kobasice
28. sep.
Kobasice se vezuju i spuštaju u vrelu vodu. Nakon što provru izvadite ih i ocedite. Okačite ih da se osuše....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
U prodavnicama ima mnogo različitih vrsta sušenih kobasica, ali najukusnija ostaje domaća kobasica napravljena kod kuće od svežeg mesa....
Karivurst - emblematična kobasica iz BerlinaKarivurst - emblematična kobasica iz Berlina
03. sep.
Onda ste kod Witty, oni prave kobasice bez mesa, U Domu Kari u Djuk možete da probate kobasice od ribe, noja i bivolji kari. Prosečna cena legendarnih kobasica u Nemačkoj je samo od 2 do 4 evra....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
1
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Istorija pice MargaritaIstorija pice Margarita
20. avgust
Grad Napulj ili Napoli u Italiji poznat je kao rodno mesto pice. Napulj je osnovan još u 16. veku. Većina stanovništva bila je veoma siromašna, tako da je pica – pljosnat hleb sa prelivima, koji su prodavali ulični prodavci...
KobasicaKobasica
06. dec.
Pravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
Kako se suše kobasice?Kako se suše kobasice?
03. nov.
Začini koje dodajemo neobavezni su, ako se niste odlučili da sledite recept za neku specifičnu vrstu kobasice, ka što su: rodopska kobasica, makedonska kobasica, konjska kobasica itd....
Kako se suše kobasice?Kako se suše kobasice?
24. jun
Svaka porodica koja se bavi proizvodnjom domaćih kobasica i drugih kobasica ima svoj recept za njihovu pripremu, kao i svoju tajnu za sušenje kobasica....
Domaće seoske kobasiceDomaće seoske kobasice
18. feb.
Gotove kobasice pecite na roštilju sa ljutim paprikama i lukom. Poređajte u odgovarajući tanjir. Domaće seoske kobasice su mnogo ukusne!...
Spanać i kobasiceSpanać i kobasice
31. januar
Prijatno uz spanać i kobasice!...
Domaće teleće kobasiceDomaće teleće kobasice
21. januar
Možete da konzumirate domaće teleće kobasice ispečene u rerni, na roštilju ili tiganju....