Pretraga sajta

Domaće svinjske kobasice
Domaće svinjske kobasice
mlevenje mesa sa nastavkom za punjenje kobasica na koji nanižete svinjska creva i oblikujete kobasice. Gotove kobasice možete da ...
Mini grčke kobasice
Mini grčke kobasice
Pomešamo sve sastojke za kobasice, slične ćevapčićima, ali ih oblikujemo kao male kobasice. Uvaljamo ih u brašno i isprimo ih u masnoći, ...
Aromatične mini kobasice
Aromatične mini kobasice
Dve vrste mlevenog mesa se pomešaju u velikoj posudi za pečenje i njima se dodaju začini i slaninom na male parčiće. Beli luk se oljušti i narenda, takođe ...
Kobasice u lisnatom testu
Kobasice u lisnatom testu
Oljuštite i očistite unutrašnjost jabuka. Isecite ih na kocke. Zapržite kobasice u jako ugrejanom tiganju. Kada postanu zlataste izvadite i ...
Kobasice u paradajz sosu
Kobasice u paradajz sosu
naliti paradajz da provri, dodati čubar i pobiberiti. Beli luk sitno naseckani i dodati sa prstohvatom šećera. U tiganju sa malo masnoće kratko ...
Kobasice na kiselom kupusu
Kobasice na kiselom kupusu
Isecite kupus na tanke trakice. Luk isecite na sitno i upržite. U njega dodajte kupus i promešajte. Kada se uprži, dodajte začine i so, ako je potrebno. ...
Kobasice sa paradajz sosom
Kobasice sa paradajz sosom
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite duboku posudu za pečenje maslinovim uljem i poređajte kobasice prethodno blago probodene viljuškom. Zapecite ...
Meraklijska domaća kobasica
Meraklijska domaća kobasica
. Natopimo creva na 1 sat u haldnoj vodi, nakon toga ih ocedimo dobro i punimo pripremljenom smesom, vezujući ih na 20 cm. Zakačimo ih na provetrivo, ...
Bugarska domaća kobasica - lukanka
Bugarska domaća kobasica - lukanka
Meso se očisti od kostiju, opere se, osuši, iseče na ivice, nakon tog se samelje dva puta u mašini za mlevenje. Dobro se pomeša sa začinima i postepeno ...
Pogačice sa nadevom od kobasice
Pogačice sa nadevom od kobasice
Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo koje je dobro da ostavite na toplom da naraste, pokriveno krpom. Jedno žumance ostavite za mazanje gotovih ...
Majstorska domaća kobasica
Majstorska domaća kobasica
ponovo premesite. Tako ponavljajte nekoliko puta da se mleveno meso bolje začini. Ono treba da odstoji jedan dan, nakon toga punimo kobasice. ...
Domaća kobasica za sušenje
Domaća kobasica za sušenje
Svinjetina treba da budr 50 % plećka, 50 % grudi, a teletina bez žilica i kožice. Mleveno meso dobro promešajte. Lepo je da odstoji na hladnom 10-12 ...