Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
Verovali ili ne - aluminijumska folija takođe može da pomogne u lečenju, samo ukoliko se koristi na pravilan način. Alternativna terapija za lečenje bolova ili ožiljaka.
Jaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo pričaJaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo priča
13. maj
Zbog naziva na francuskom i zbog umeća Francuza da dva jajeta, komad šunke i krišku hleba pretvore u klasik, mnogi veruju da su upravo oni pronalazači jaja na Benediktanski način.
Simbolika crvenih uskršnjih jajaSimbolika crvenih uskršnjih jaja
05. maj
Običaj da se farbaju crvena jaja na Uskrs je prihvaćen u mnogim različitim zemljama po svetu. Kakva je simbolika crvenih uskršnjih jaja? Legende o značenju crveno ofarbanih jaja:
Šafran - najskuplji među začinimaŠafran - najskuplji među začinima
27. april
Šafran je najskuplji začin u svetu biljaka za kuvanje. Razlog je taj što njegova priprema traje dugo i izuzetno je mukotrpna.
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Kako da odaberete kvalitetan hleb? Evo nekoliko saveta.
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Hajde da budemo u potpunosti iskreni: Većina nas ne ceni rad koji sistem organa za varenje vrši za nas. Koliko vremena oduzima varenje hrane?
Teflonsko posuđe - za i protivTeflonsko posuđe - za i protiv
27. mart
Ukoliko imate simptome običnog gripa i koristite teflonsko posuđe, onda imamo vest za vas - ovo možda nije običan grip, već takozvana groznica od polimernih isparavanja. Pogledajte još na temu za i protiv teflona.
Desert zbog kog je umro kraljDesert zbog kog je umro kralj
25. mart
Sa nekim od naših najpoznatijih jela je povezano i mnogo poznatih priča koji često volimo da se prisetimo. Međutim, ona koju verovatno ne znate tiče se jednog švedskog monarha i njegovog omiljenog švedskog deserta nazvanog semla.
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Šta je potrebno za pravljenje savršenog espresa je postalo jasno nakon što je tim hemičara i matematičara u Sjedinjenim Američkim Državama sproveo detaljnu studiju.
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Ukoliko se proteze ne čiste redovno, ostaci od hrane na teško dostupnim mestima mogu da budu razlog stvaranja naslaga i karijesa. Evo kako da jedete sa protezom.
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljiv
15. dec.
Kalorije, kalorije, kalorije. Čini se kao da se ceo život vrti oko njih. Pokušaji mršavljenja, međutim, ponekad su nemilosrdno neuspešni. A onda dolazi vreme kada treba da razmislite o hrani koju jedete.
Najnezdravija američka hranaNajnezdravija američka hrana
09. dec.
Nije slučajno što se tokom poslednjih godina fraza američka dijeta pretvorila u metaforu za nezdravu ishranu.
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.