Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeUloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinje
30. jul
Iako se Francuzi ne slažu mnogo sa ovom činjenicom, na njihovu kuhinju posebno jako je uticala fiorentinska, koja je u vreme dolaska Katerine Mediči bila u pravom usponu.
8 klasičnih recepata za uličnu hranu8 klasičnih recepata za uličnu hranu
28. jul
Od sveže pripremljenih palačinki do jagnjeće kobasice ili sendviča sa šunkom i maslacem, ulična hrana u francuskoj prestonici je zadovoljstvo. Pogledajte najpopularnije đakonije francuske ulične hrane.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Primena domaćeg spreja od belog luka je dosta široka, jer on pomaže kod brojnih problema. Kako da napravimo sprej od belog luka?
Lukave primene ljuske jajaLukave primene ljuske jaja
15. jul
Ljuske jajeta obično izbacujemo, a da pritom ne razmislimo da lo mogu da se iskoriste. Izuzetno bogate kalcijumom, ljuske od jaja mogu da se iskoriste za razne stvari.
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništva
14. jul
Francuska kuhinja je neprevaziđena. Pogledajte koji su proizvodi, koji su ponos lokalnog stanovništva u Francuskoj.
Štetna iznenađenja u tanjiru tvog detetaŠtetna iznenađenja u tanjiru tvog deteta
09. jul
Roditelji su navikli da s vremena na vreme da očekuju neka iznenađenja prilikom odgoja deteta. Ova iznenađenja međutim ne treba da uključuju hranu koju stavljate u tanjir svog deteta.
Istine i izmišljotine o gaziranoj vodiIstine i izmišljotine o gaziranoj vodi
03. jul
Mnogi ljudi su skloni u većini slučajeva da zamene čašu mineralne vode gaziranom kada ste žedni. Međutim, da li je ovo zdravo? Evo nekoliko istina i izmišljotina o gaziranoj vodi:
Kulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaKulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasa
25. jun
Tapasi su raznorazne salate, kobasice, riblji i morski delikatesi i šta još sve ne, ali uvek u malim porcijama. 16. juna proslavljamo Svetski dan tapasa, tako da hajde da malo više porazgovaramo o ovim ukusnim predjelima, koja su jedno od čuda Španije.
Svinjetina u Italiji - šta je to čini mesom vrhunskog kvalitetaSvinjetina u Italiji - šta je to čini mesom vrhunskog kvaliteta
22. jun
Celom svetu poznati proizvodi od svinjskog mesa iz Italije pokazuju, da tamo znaju da razlikuju finese u pripremi. Koji su to proizvodi, napravljeni od najboljeg svinjskog mesa u Italiji.
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaJednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvima
22. jun
Svakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan. U procesu takvog stalnog rada svaki uređaj se mal
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Koreni proizvodnje marcipana mogu se pratiti vekovima unazad. U svom klasičnom obliku, ovaj desert sastoji se od šećera ili meda i mlevenih badema. 12. januar je proglašen danom marcipana.
Šećer DemeraraŠećer Demerara
09. jun
Poslednjih godina sve više čujemo o nečemu što se zove Demerara šećer, za koji neki pogrešno pretpostavljaju da je samo smeđi šećer. Šta je demerara i za šta je korisna?
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Ako vaš frižider ima funkciju za hlaćenje hrane, osnosno No Frost ili GRUB, onda mirno možete da stavljate vrela jela u njega. Zašto ne trba stavljati vrelu hranu u frižider?