Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Proizvodi bogati kalcijumomDnevni unos kalcijuma koji se preporučuje je 1 000 miligrama. Mnogo namirnica je bogato kalcijumom, naročito mlečni proizvodi i neko povrće, zrna i semenke.
26. sep.
Šta je zbog čega korisnoŠta predstavlja jasminov pirinačKada se skuva, jasminov pirinač postaje beo kao sneg. On ima nežan i aromatičan ukus i često se servira bez dodataka, kao glavno jelo.
25. sep.
Kulinarski SavetiPravila prilikom pripreme čajaIzbor servisa, u kome ćete servirati čaj je od velikog značaja. Poželjno je da on bude od porcelana.
25. sep.
ZanimljivoŠimširŠimšir ima dokazano dijaforetsko, koloretično, laksativno, dezinfekcioni i dejstvo protiv groznice. Koristi se kod problema sa žučem, gihta, epilepsije, reume i groznice.
24. sep.
BiljkeLekovita svojstva pirinčaPirinač dobro utiče na stomak i creva. Odvarak od pirinča prekida dijareju, a kuvan u svežem mleku čisti creva. Pirinač, kuvan sa kravljim maslacem je veoma koristan za želudac.
24. sep.
Šta je zbog čega korisnoPirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač je jedan od najpopularnijih i omiljenih garnirunga. Bez njega ne možemo da zamislimo i dosta različitih jela: suši, salate, supe, pilav. Šta treba da znamo o ovoj specifičnoj sorti pirinča?
23. sep.
Kulinarski SavetiUkusne tajne pirinčaAko je kulinarstvo vaš novi hobi, ond asmo sigurni da ste nailazili na poteškoće prilikom kuvanja pirinča. Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča, koje treba da znate.
23. sep.
Kulinarski SavetiKako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Možemo osušiti mirođiju u stručkovima ili da je iseckamo i osušimo.
22. sep.
Kulinarski SavetiDodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeGrupa američkih hemičara je otkrila da ćete dodavanjem samo dva sastojka u stndardno testo za palačinke dobiti idealan doručak. Osim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac.
22. sep.
ZanimljivoKako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
22. sep.
Kulinarski SavetiKoristi od konzumiranja sočivaKoristi od konzumiranja sočiva su neosporne, jer prema hranljivim sastojcima sočivo zauzima visoko mesto među namirnicama za dijetalnu ishranu.
21. sep.
Šta je zbog čega korisnoKako da kuvamo smeđi pirinačSmeđi pirinač je veoma korisna žitarica, njegovo drugo ime je Azijatsko čudo. Pogledajte savete za pripremu smeđeg pirinča za svaku porodicu.
21. sep.
Kulinarski SavetiKako se pravi kuvertira za torte i kolače?Ova tri recepta za kuvertiru su najrasprostranjeniji i najlakši načini da dobijete čokoladnu glazuru za torte i kolače. Pogledajte kako da lako pripremite čokoladnu kuvertiru u domaćim uslovima.
19. sep.
Kulinarski SavetiMacisMacis, poznat i kao muskatni cvet, predstavlja aromatični začin. Macis se vekovima koristi ne samo kao začin, već i kao sredstvo za lečenje raznih oboljenja. Narodna medicina ga preporučuje za lečenje stomačnih problema.
19. sep.
ZačiniTajna ukusnog prženog pirinčaPirinač sadrži mnogo skroba, zbog čega obavezno treba da se opere. U suprotnom, zrna će se zalepiti.
19. sep.
Kulinarski SavetiPravila kod zamrzavanja voća i povrćaPre nego što zamrznete paprike, očistite ih od semenki, a svo voće i povrće operite pre nego što ga stavite u zamrzivač. Prilikom razmrzavanja nemojte da ga perete, jer gubi vredne materije.
18. sep.
Kulinarski SavetiVrste pirinčaPirinač je jedna od najstarijih kultura. Poslednji podaci pokazuju da je prvi put bio kultivisan pre više od šest milenijuma u Kini.
18. sep.
Šta je zbog čega korisnoDivlja tikvaDivlja tikva /Bryonia alba/ predstavlja višegodišnju, puzavicu, jednodomnu biljku iz porodice Bundeva /Cucurbitaceae/. Divlja budeva je poznata kao debela tikva, debeljača. Divlja tikva ima laksativno i dezinfekciono dejstvo.
17. sep.
BiljkePersijska ljubičicaPersijska ljubičica /Exacum affine/ je višegodišnja zeljasta biljka koja ima sjajne listove u obliku srca. Stabla persijske ljubičice dosrižu do 1 m visine. Oni su pravi i nisu razgranati, boja je sivo-zelena, zbog sloja voska po njima. Cvetovi su mali, a
17. sep.
BiljkeCrna čokolada - šta treba da znamoU sastav prave crne čokolade ulaze samo kakao maslac i izmrvljena zrna kakaa. Evo šta još treba da znate o crnoj čokoladi.
16. sep.
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade