Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
PektinPektin
07. jun
Minerali
Pektin je jedna od najkorisnijh materija za organizam čoveka. Pektina ima najviše u citrusnom voću i jabukama. Pektin deluje antibakterijski i vrši detoksikaciju organizma.
Crni PirinačCrni PirinačCrni pirinač /Black rice/ predstavlja žitaricu koja je pripitomljena u Aziji. Iz tog razloga je široko rasprostranjena u kulinarstvu mnogih država kao što su Kina, Japan i Koreja.
ParadajzParadajz
06. jun
Povrće
Paradajz spada u verovatno najrasprostranjenije, omiljeno i najpopularnije povrće u svetu. Vrste paradajza, korist, izbor i čuvanje paradajza. Sadržaj likopena i antioksidanasa u paradajzu.
KukuruzKukuruzKukuruz je jedna od namirnica, koja se često povezuje sa alergijskim reakcijama. Korisnost i čuvanje kukuruza. Kukuruz održava memoriju pomoću tiamina. Kukuruz čuva od kardio-vaskularnih oboljenja.
Mleko u prahuMleko u prahuMleko u prahu predstavlja instant materiju, koja kad se rastvori sa toplom vodom postaje zamena za sveže mleko. Sastav mleka u prahu. Tehnologija proizvodnje mleka u prahu.
Meso JelenaMeso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso. Meso jelena je bogato purinima. Kuvanje mesa jelena. Koristi i štete od mesa jelena.
LubenicaLubenica
03. jun
Voće
Ukusna i zrela lubenica može da rashladi tokom vrelih letnjih dana, kao inijedno drugo voće. Korisnost, sastav i svojstva lubenice. Izbor i čuvanje lubenice.
Crni ČajCrni ČajAko ne znate ništa o crnom čaju, niste jedini. Crni čaj smanjuje nivo kortizola u krvi i deluje umirujuće. Konzumiranje crnog čaja ima brojne terapeutske prednosti.
Himalajska SoHimalajska SoHimalajska so se često naziva belo zlato zbog neospornih koristi za zdravlje. Himalajska so može da se koristi kao stona so. Himalajska so poboljšava metabolizam, stimuliše aktivnost nervnih ćelija.
Kiseli KupusKiseli Kupus
02. jun
Povrće
Kiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.
KuminKumin
02. jun
Začini
Kumin je jedan od najpopularnijih začina u svetu i kod nas. Kumin se redovno dodaje različitim kobasicama od mlevenog i seckanog mesa, kao i domaćim kobasicama i sudžuku.
TahiniTahiniPostoje 2 osnovne vrste tahinija - od ljuštenog i neoljuštenog susama, ali tahini se može praviti od oraha, semenki suncokreta i td. Tahini je izuzetno korisna hrana, koje se ne treba lišavati.
RozetlaRozetla
02. jun
Biljke
Rozetla je aromatična biljka sa specifičnim mirisom, koji osvežava vazduh i rasteruje insekte. Rozetla je bogata eteričnim uljima. Njima se falsifikuje ružino ulje. Rozetla se stavlja u kompote i slatka.
Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jajaFarbanje jaja je deo Uskršnjih praznika. Jaja se farbaju u četvrtak ili subotu pre Uskrsa. Prvo ofarbano jaje treba da bude crvene boje. Koristite vosak za crtanje, kao i ljuske crnog luka.
JufkaJufkaJufka je proizvod od testa koji se dobija od suvih kora testa. Na sreću, danas u prodavnicama možemo kupiti domaću jufku, sa njenim poznatim i gotovo nepromenjenim ukusom. Vrste jufke.
Vitamin KVitamin K
01. jun
Vitamini
Najvažnija funkcija vitamina K je što pomaže u zgrušavanju krvi. Nedostatak vitamina K. Korisnost i upotreba. Hipovitaminoza.
KačkavaljKačkavaljKačkavalj je omiljeni mlečni proizvod dece i odraslih. Postoji suštinska razlika između balkanskog kačkavalja i žutih sireva, popularnih u Evropi. Vrste kačkavalja. Kulinarska upotreba kačkavalja.
SpeltaSpeltaSpelta je jedna od najstarijih namirnica koje čovečanstvo poznaje. Spelta gotovo da ne sadrži gluten. Spelta se koristi za pravljenje brašna i različitih testa. Sastav spelte.
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Začini
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova. Sremuš se koristi kao začin u brojnim jelima. Sremuš širi krvne sudove.
SmokveSmokve
30. maj
Voće
Smokve su veoma ukusne i sadrže gotovo sve hranljive sastojke, neophodne za zdravlje čoveka. Sa smokvama se pripremaju neverovatni deserti. Sastav smokava. Korist od smokava.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade