- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Vrste VinaTraminac
05. okt.
Rosi Stoyanova
Vrste VinaKaberne Fran
05. okt.
Kristina Chernikova
Vrste VinaRizling
05. okt.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ŠardoneŠardone se uspešno kombinuje za svežim povrćem i različitim letnjim jelima. Šardone je odlično društvo masnoj ribi i morskim plodovima. Šardone izuzetno odgovara različitim vrstama testenine.
05. okt.
KadarkaKadarka je popularna sorta grožđa, koja je vinogradarima poznata mnogo godina. Kadarka se servira ohlađena na 10-15 stepeni.
04. okt.
Jun blan (Trebiano)Jun blan daje laka, fina i sveža vina, koja imaju nežnu aromu sa cvetnim notama. Mekan i delikatan ukus jun blana odmah prepoznaju svi ljubitelji vina. Dobro kod jun blana je to, što se kombinuje sa različitim vrstama hrane.
04. okt.
Pino NoarVina proizvedena od pino noara su crna. Vina piino noar su karakteristična po intenzivnoj, ali ne toliko bogatoj boji. Pino noar se slaže sa crvenim mesom.
03. okt.
MuskatMuskat (Muscat) predstavlja belu vrstu grožđa koja se široko upotrebljava pri proizvodnji vina. I do danas se vode sporovi o poreklu muskata. Vina, proizvedena od muskata, treba da se upotrebljavaju dok su mlada.
03. okt.
KeracudaKeracuda je lokalna vrsta grožđa od koje se pravi pitko belo vino. Keracuda je karakteristična pretežno za jugozapadne delove Bugarske. Vino od sorte keracuda je idealno za kombinovanje sa ribom i morskim delikatesima.
02. okt.
Dom PerinjonDom perinjon (Dom Pérignon) nosi ime poznatog benediktanskog monaha Pijer Parinjona, koji je dobio titulu Dom. Dom perinjon se slažđe sa voćem, naročito sa jagodama.
28. sep.
PortoPorto predstavlja pojačano liker vino karakteristično za Portugaliju. Piće je popularno još pod nazivom Portvajn. Ono se priprema u severoistočnim predelima zemlje i tačnije u dolini reke Duro. Istorija porta Po
19. sep.
RozeRoze je prijatno vino sa malim sadržajem tanina, koje se proizvodi od crnih vrsta grožđa, ali po tehnologiji za dobijanje belih vina. Karakteristika rozea. Serviranje rozea.
08. sep.
MerloMerlo predstavlja visoko cenjenu vinsku sortu grožđa koja daje vina zasićene crvene boje. Merlo ima veliki značaj u privredi. Mlada vina, proizvedena od sorte Merlo su veoma pitka.
22. avgust
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 813
Recepti
7 888
11 374
Drugo