Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Vrste VinaMisket
16. okt.
Kristina Chernikova
Vrste VinaPino Gri
13. okt.
Kristina Chernikova
Vrste VinaKjanti
12. okt.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vilar BlanVilar blan (Villard blanc) je hibridna vrsta belog grožđa, koja potiče iz Francuske. Dobijena je ukrštanjem sorti Zejbel 6468 i Zejbel 6905 u Monpeljeu. Vilar blan se odlično slaže sa morskim specijalitetima.
11. okt.
Sovinjon blanSovinjon blan (Sauvignon Blanc) je bela vinska sorta grožđa koja potiče iz regije Bordo u Francuskoj. Sovinjon blan je druga po rasprostranjenosti bela sorta grožđa, nakon šardonea. Morski plodovi su idealni za sovinjon blan.
11. okt.
Pino MoniPino Moni (Pinot Meunier) je crna vinska sorta grožđa, koja potiče iz regiona Burgundije i Šampanja u Francuskoj. Vina Pino moni se kombinuju sa hranom kao što je tunjevina, škampi, salata od paradajza s lukom, lignje.
08. okt.
SemijonSemijon (Sémillon) je bela sorta grožđa, koja se siroko koristi u proizvodnji vina. On je visoko cenjen od strane francuskih vinogradara, ali je rasprostranjen i na mnogo mesta u svetu. Semijon se servira ohlađen do 10-12 stepeni.
06. okt.
GarganegaGarganega (Garganega) je bela sorta grožđa, koja daje prijatna bela vina. Ove loze su izuzetno popularne u Italiji gde se gaje već vekovima unazad.
06. okt.
TraminacTraminac (Gewürztraminer), poznat još kao Gevirctraminer i Ružin Traminac, predstavlja belu vinsku sortu grožđa koja potiče iz regije Tirol (Austrija) i Južni Tirol (Italija). Naziv je dobio od imena sela Tramin koje se nalazi u Južnom Tirolu. Traminac je
05. okt.
Kaberne FranKaberne fran (Cabernet Franc) predstavlja crnu sortu grožđa koje se koristi u proizvonji vina. Posebno je popularan u Francuskoj, ali se sreće još u Kalifroniji (SAD). Kaberne fran se kombinuje sa velikim brojem jela.
05. okt.
RizlingRizling (Riesling) poznat još kao Rajnski rizling predstavlja staru belu vinsku sortu grožđa, koja potiče iz regiona reka Rajna i Mozel u Nemačkoj. Rizling se slaže sa aromama istočnih začina.
05. okt.
ŠardoneŠardone se uspešno kombinuje za svežim povrćem i različitim letnjim jelima. Šardone je odlično društvo masnoj ribi i morskim plodovima. Šardone izuzetno odgovara različitim vrstama testenine.
05. okt.
KadarkaKadarka je popularna sorta grožđa, koja je vinogradarima poznata mnogo godina. Kadarka se servira ohlađena na 10-15 stepeni.
04. okt.
Jun blan (Trebiano)Jun blan daje laka, fina i sveža vina, koja imaju nežnu aromu sa cvetnim notama. Mekan i delikatan ukus jun blana odmah prepoznaju svi ljubitelji vina. Dobro kod jun blana je to, što se kombinuje sa različitim vrstama hrane.
04. okt.
Pino NoarVina proizvedena od pino noara su crna. Vina piino noar su karakteristična po intenzivnoj, ali ne toliko bogatoj boji. Pino noar se slaže sa crvenim mesom.
03. okt.
MuskatMuskat (Muscat) predstavlja belu vrstu grožđa koja se široko upotrebljava pri proizvodnji vina. I do danas se vode sporovi o poreklu muskata. Vina, proizvedena od muskata, treba da se upotrebljavaju dok su mlada.
03. okt.
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 604
Recepti
8 115
11 745
Drugo