Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da pripremite ukusno meso na njemu.
Zamrzavanje i odmrzavanje testaZamrzavanje i odmrzavanje testa
06. maj
Ponekad se desi da umesite više testa nego što vam je potrebno za pečenje kolača ili pogače ili druge vrste peciva. Da ne biste ispekli ogromne količine, testo je bolje zamrznuti da biste ga koristili drugi put. Pre nego što testo stavite u zamrzivač,
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ukoliko vam predstoji da po prvi put farbate jaja za Uskrs, sigurno želite da se dobro predstavite. Evo korisnih saveta za farbanje jaja za početnike.
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Da bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila. Zašto je spanać korisniji, kada je skuvan?
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U davna vremena šafran je bio najpoznatija i upotrebljavana biljka. Danas je šafran najskuplja biljka na svetu, nezamenjiva u pripremi mnogih jela.
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, mente, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus. Evo najpopularnijih.
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana.
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Šaran je jedna od najpopularnijih vrsta riba danas, ali ovo nije uvek bilo tako. Ova riba se nekada smatrala nepodobnom. Kada bi je ulovili, mnogi ribari bi je bacali, a drugi bi je koristili kao mamac.
Sosevi uz pačije mesoSosevi uz pačije meso
17. april
Zbog toga što uz svako meso ide i lep sos, ovde ćemo vam predložiti nekoliko ideja za soseve uz pačetinu, koji su posebno pogodni za društvo sočnom pačijem mesu.
Kako očistiti emajlirano posuđeKako očistiti emajlirano posuđe
16. april
Da bi ste održali emajlirano posuđe čistim i sjajnim, pratite sledeće savete. Šta ne treba koristiti za čišćenje emajliranog posuđa?
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Kako da začinimo jareće meso?
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Koristi se u azijskoj kuhinji. Pogledajte detalje.
Tajna turske baklaveTajna turske baklave
06. april
1
Tajna autentične turske baklave je privilegija samo onih, koji su ovladali njenu pripremu pre mnogo vekova. Savršena turska baklava treba da bude hrskava i da ima blistavu zlatastu boju.