Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
U poređenju sa belom leblebijom, crna ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Crna leblebija - njena primena u kulinarstvu.
Upotreba i primena jabukovog brašnaUpotreba i primena jabukovog brašna
26. jun
Jabukovo brašno može da se koristi na različite načine. Možete da ga pomešate sa drugom vrstom brašna da biste ga obogatili ili da koristite samo jabukovo za pravljenje različitih hlebova, kolača, palačinki.
Praktična upotreba kore pomorandžePraktična upotreba kore pomorandže
14. jun
Slatka pomorandža je drvo citrusa poreklom iz Istočne Azije. kora pomorandže je veoma korisna i ima široku primenu.
Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnosti kod mešenja testa od spelte
12. jun
Ako još uvek niste pripremili neko pecivo od spelte, obavezno pokušajte. Nećete zažaliti - korisnije je i prilično je ukusno. Pogledajte specifičnosti mešenja testa od spelte.
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Generalno, američke pite i voćne pite prave se od istog testa - sa maslacem. Naravno, to testo prolazi kroz razna poboljšanja, a mogu mu se dodati kakao, mleveni orasi ili bademi, pavlaka, sitan sir itd.
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i Muskovado
10. jun
Smeđi šećer postaje sve popularniji. Demerara je svetlosmeđi šećer sa krupnim zlatastim kristalima. Turbinado je delimično prerađen smeđi šećer.
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Aromatična šolja tople kafe prva je stvar za kojom većina ljudi poseže ujutru. Kafa je omiljeno piće ne samo zbog uticaja koji ima, već i zbog prijatnog ukusa i još prijatnije arome.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Za razliku od pečurki bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one veoma ukusne i u praksi nemaju dvojnike.
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter, koji bude gotov za četiri dana.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušena crna limeta je sitna, prečnika oko 2-4 centimetra i ima okrugli do ovalni oblik. Kako se koristi sušena limeta? Upotreba sušene limete. Kako da skuvamo sušenu limetu?
Dižonski senfDižonski senf
29. maj
Dižonski senf je najpoznatija vrsta francuskog senfa na svetu. Za njegovu pripremu koristi se nezrelo drožđe ili belo vino. Pojam dižonez koristi se za jela sa dižonskim senfom. Bio je omiljen kraljevima.
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
1
Mediteranska kuhinja je ukusna, zdrava i primamljiva. Ali ona ne bi bila ista bez nekoliko mediteranskih začina koji su za nju najkarakterističniji. Pogledajte koji su najpopularniji mediteranski začini.
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Cejlonski cimet je mnogo voljeniji, omiljeniji i cenjeniji od kasije. Kako da prepoznamo pravi cimet od kasije? Karakteristike cejlonskog cimeta.