Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Pogledajte kako se kuva povrće na pari.
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaSosevi od majoneza - vrste i priprema
29. okt.
Majonez sos je veoma popularan i široko korišten dresing, koji često dopunjuje bilo koje jelo. Priprema se vrlo brzo i ekonomično, a dovoljno je bogat, nežan, mirisan i ukusan.
Kulinarske tajne kod obrade kestenaKulinarske tajne kod obrade kestena
28. okt.
Od početka jeseni i tokom cele zime pa sve do proleća, pečeni kesten svojom aromom i toplinom zagreva ulice mnogih gradova, ne samo u Evropi. Kulinarski trikovi u pripremi kestennja.
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Čak i u ovom jednostavnom i laganom napitku možete pogrešiti. Od sada ćete slediti naše jednostavne i proste savete kako biste uvek iznenadili svoje prijatelje sjajnim frapeom napravljenim kod kuće.
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Šarana obično povezujemo sa trpezom za Nikoljdan. Ali nije obavezno da se ova riba sprema za praznik ovog sveca. Kako se priprema šaran?
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Kao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela.
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Da li ste ikada probali meki, mirisni i lisnati hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? U malim pekarama su pre nekoliko decenija prodavali takav hleb. Evo kako da ga pripremite sami.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Sušeni luk je dobra alternativa svežem luku.
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
Kada je reč o kuvanju zrelog pasulja, nezavisno od koje je sorte, potopite ga prethodne noći u dovoljnoj količini vode. Kada kuvate zreo pasulj, nikada ne stavljajte so na početku kuvanja.
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Pogledajte nekoliko načina da ispečete orahe.
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Biserni ili pearl pirinač zuči nekako kraljevski. Ali šta predstavljabiserni pirinač i šta treba da znamo o njemu?
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Pesto đenoveze potiče iz čudesne italijanske oblasti Ligurije - raskrsnice i mesta susreta mnogih kultura od davnina.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Kako se koriste biljna mleka?