Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečuraka
15. jul
Pečurke su posebne zbog svog sastava i veoma se brzo kvare. Interesantan način za čuvanje pečuraka je da ih osušite. Kada se osuše, pečurke su mnogo bogatije kalorijama, jer je voda isparila u odnosu na sveže stanje.
Poslastičarske boje i veštačke bojePoslastičarske boje i veštačke boje
10. jul
Da biste bili sigurni da poslastičarske boje i veštačke boje sadrže samo prirodne sastojke, pripremite ih sami. Tako ćete dobiti lepu tortu ili keks i da se ne plašite da možda sadrže štetne hemikalije.
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Da bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba.
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana. Pogledajte kako možete da je spremite u kućnim uslovima.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Bujon od kostiju postaje sve popularniji, posebno među onima koji su pristalice zdrave ishrane. Evo i 6 razloga zbog kojih je dobro piti bujon od kostiju.
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa u domaćim uslovima
02. jul
Kada želite da pripremite domaće dimljeno meso, obično se meso prvo usoli, zatim se osuši i nakon toga dimi, okačeno o kuku.
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Jela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih.
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Danas skoro tokom cele godine u prodavnicama možemo naći spanać i zelje, ali ako želite da skroz iskoristite sve vitamine i minerale koji se nalaze u njima, kao i da smanjite rizik od prisustva nitrata, onda birajte samo sezonsko povrće. Još bolje ako ih