Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Evo kako da pravilno čuvamo grožđe
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Ljuto daje ukus i individualnost hrani i važan je sastojak u kuhinji mnogih kuvara. Često se dešava da nas ljutina neke male papričice izbaci iz ravnoteže. Postoji nekoliko sredstava da se neutrališe ljuto.
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Škembić se nalazi u mnogim tradicionalnim balkanskim receptima. Pogledajte kako se čisti.
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan se priprema sa orašastim plodovima.
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Kada prilikom kuvanja koristite ljute paprike ili ljutu alevu papriku, nemojte dodirivati rukama oči, nos ili usta. Ljutina sa usana se uklanja svežim ili kiselim mlekom, paradajzom i sladoledom.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. Ne preporučuje se sušenje grožđa na suncu, jer privlači puno insekata.
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Da bi se poboljšao ukus mesa, može da se doda malo vina.
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeProizvodnja i čuvanje aleve paprike
09. maj
Aleva paprika - ovaj omiljeni i veoma korišćen začin, je jedna od zapaženih marki naše kuhinje. U tradicionalnoj kulinarskoj tradiciji, skoro pa ne postoji jelo u koje se ne dodaje aleva paprika.
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kao salata, pire ili prosto onako, kuvani krompir je veoma ukusna hrana koja se brzo priprema, ali je potrebno malo više nerava. Pogledajte kako da lako oljuštite krompir.
Finese u kuvanju kupusaFinese u kuvanju kupusa
06. maj
Kupus je veoma korisno i popularno povrće. Njegov kvalitet se najbolje čuva ako je pripremljen na pari. Pazite sa solju, jer lako možete da ga presolite.
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Prženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, indijski orah, peršun.
Začini koji idu uz pirinačZačini koji idu uz pirinač
02. maj
Dobro kod pirinča je to što može da se spremi na mnogo načina i u njega mogu da se dodaju brojni začini. On lako usvaja aromu namirnica, začina i začinskog bilja.