Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Pirinač je jedan od najpopularnijih i omiljenih garnirunga. Bez njega ne možemo da zamislimo i dosta različitih jela: suši, salate, supe, pilav. Šta treba da znamo o ovoj specifičnoj sorti pirinča?
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinča
23. sep.
Ako je kulinarstvo vaš novi hobi, ond asmo sigurni da ste nailazili na poteškoće prilikom kuvanja pirinča. Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča, koje treba da znate.
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Možemo osušiti mirođiju u stručkovima ili da je iseckamo i osušimo.
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Smeđi pirinač je veoma korisna žitarica, njegovo drugo ime je Azijatsko čudo. Pogledajte savete za pripremu smeđeg pirinča za svaku porodicu.
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Ova tri recepta za kuvertiru su najrasprostranjeniji i najlakši načini da dobijete čokoladnu glazuru za torte i kolače. Pogledajte kako da lako pripremite čokoladnu kuvertiru u domaćim uslovima.
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Pirinač sadrži mnogo skroba, zbog čega obavezno treba da se opere. U suprotnom, zrna će se zalepiti.
Pravila kod zamrzavanja voća i povrćaPravila kod zamrzavanja voća i povrća
18. sep.
Pre nego što zamrznete paprike, očistite ih od semenki, a svo voće i povrće operite pre nego što ga stavite u zamrzivač. Prilikom razmrzavanja nemojte da ga perete, jer gubi vredne materije.
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Pirinču odgovaraju korijander, kurkuma, šafran, kardamon, đumbir, korijander, koren celera propržen na maslacu i peršun.
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Kuvati u ekspres loncu je mnogo lakše i, što je najvažnije, brže od kuvanja u ostalim posudama. Pored toga, štedi se struja, a proizvodi koje odlučite da kuvate ne menjaju ukus, čak postaju i ukusniji.
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Najprostije rečeno, bademovo brašno predstavlja mlevene bademe. Pogledajte sve što treba da znate o bademovom brašnu.
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
Svako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo.
Tajne i cake za ukusne tikviceTajne i cake za ukusne tikvice
21. avgust
Ukoliko tikvice uvek spremate na jedan te isti način, ako vam često ne uspeva, ako se pitate kako da poboljšate vaše recepte, možete pročitati naše tajne i cake za pripremu ukusnih tikvica.