Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Ima nekih trikova, koji mogu da umanje efekat ljutih materija za vreme sečenja luka. Secite luk bez suza upravo ovako:
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
U sledećim redovima možete pogledati načine kako da brzo oljuštite krompir, čime se štedi vreme zauzetim domaćicama.
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali i voćni topinzi.
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan sadrži mnogo minerala i vitamina. Osim što je koristan za organizam, on je i veoma ukusan, kada je pravilno pripremljen.
Cake kod pečenja u pećiCake kod pečenja u peći
25. april
Pečenje u peći je najbolji način za pečenje hleba i pica, u peći oni dobijaju unikatnu aromu i ukus i mnogo dobro se ispeku.
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Obavezno zapišite na kesama kada ste stavili pečurke da se zamrznu. Blanširane i sirove mogu da se zamrzavaju na 3 meseca, a pripremljene na pari - do godinu dana.
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p. n. e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija.
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se suše na suncu ili u rerni. Ako jabuke, koje želite da sušite, nisu dovoljno slatke, napravite šećerni sirup koji će ih zasladiti po vašem ukusu.
Cake u pripremi domaćeg belog vinaCake u pripremi domaćeg belog vina
22. april
Belo vino treba da ima određenu kiselost - oko 6-7 grama po litru. Kiselost se reguliše dodavanjem vode u procesu fermentacije.
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaDodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnima
09. april
Ako želite da pripremite ukusnu salatu, pogledajte savete u sledećem članku. Koji su dodaci, koji odgovaraju svakoj salati?
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne začine od povrća.
Cake u održavanju čiste kuhinjeCake u održavanju čiste kuhinje
06. april
Veliki broj domaćica sigurno ima one momente kada se nakon kuvanja u kuhinji pojavi totalni nered. Kako da to sprečite, da ne biste konstantno brisali kuhinju?