Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom spremanja .
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovima
27. mart
Cilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Najzdravija hrana je ukusna hrana! Evo zašto ćemo vam dati nekoliko saveta za pripremanje lososa, da ne bi bio samo zdrava hrana, već i ukusna.
Ishrana trudnicaIshrana trudnica
25. mart
U toku 9 najuzbudljivijih meseci u životu, trudnica bi trebalo da se potpuno posveti zdravom načinu života. Zdrava ishrana je na prvom mestu.
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac ili gratin je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Verovatno i vi pripremate gratin po klasičnom receptu ili njegove varijacije. Evo kako se tačno priprema gratin.
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuTri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimu
20. mart
Paprika je verovatno među povrćem koje se najviše konzumira, ne samo sveže, nego i konzerirano. Kada počne sezona konzerviranja, svako razmišlja da li da spremi turšiju sa paprikama.
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Za pripremu majoneza su potrebna sveža jaja i kvalitetno ulje, bez taloga, prijatnog mirisa. Prilikom nepažljivog mućenja, prilikom upotrebe ulja niske temeprature (ispod 12 stepeni) što je često tokom zimskog perioda, kao i dodatkom previše ulja, majone
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet hrane i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Šljive se najlakše suše, tako što se stave na sunce. Stavite ih na novine ili drugi papir i ostavite otprilike nedelju dana do 10 dana na sunčevoj svetlosti.
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno.
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Tajna ukusnog jela ne krije se samo u trajanju termičke obrade, nego i u začinima i njihovoj količini. Da bi pasulj bio ukusan, potrebno vam je nekoliko začina.
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Šargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje. Pogledajte kako možete da čuvate i zamrzavate šargarepe, a da pritom sačuvate njihov ukus i hranljivu vrednost.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva supa od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je vrlo koristan, brog toga ga treba jesti redovno. Idealan čorbast pasulj ima svoje finese. Evo ih.