Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Svinjska kolenica je jedna od najukusnijih vrsta mesa, sa njom se mogu napraviti razna jela. Kolenica ima dovoljno mesa, da se od nje može napraviti čorba, ali i glavno jelo.
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Temperatura na kojoj se peku slatkiši utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi da li će kolač izgledati dobro i da li će biti ispečen kako treba.
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe.
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?
05. jun
Najvažnije o pirinču je da je on bazična hrana za više od pola stanovnika na Zemlji. Ova začuđujuća činjenica čini ovu kulturu jednom od glavnih u kulinarstvu. Kultivisanje je veoma rana pratkika, još 3500 gosina pre nove ere, na današnjem Tajlandu. Po
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje se koristi u kulinarstvu širom sveta, ali kod nas kao da nije dovoljno cenjeno. Jedino što trena da uradite je da skuvate kestenje i otuda imate osnovu sa mnogo slatkih ili slanih recepata.
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija. Takođe u njemu ima vitamin B, kalci
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće, da bi se dobro ispekle.
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjki
02. jun
Školjke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.