Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i nekoliko trikova, da biste mogli da servirate savršeno pripremljenu jagnjetinu.
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška.
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko saveta kako da pripremite dimljenu i usoljenu slaninu. Koža slanine O
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Šaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. č
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke.
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Za sotiranje je potrebno kratko vreme i minimalno masnoće. Sotiranje svinjskog mesa je izuzetno zdravo i hranljivo jelo. Brza priprema na visokoj temperaturi daje specifičnan apetitni ukus svakog zalogaja mesa.
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Da bi pohovani proizvodi izdledali lepo i da bi bili ukusni, komadiće treba prvo umakati u brašno, zatim u smesu od jaja i svežeg mleka i tek tada u prezle ili ovsene pahuljice.
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Svako ko je probao domaće pripremljeni hleb, zna o kakvom se ukusu govori. Ovde ćete nači savete za njegovu pripremu.
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Bosilajk je jedan od začina koji se najčešćer upotrebljava za picu. Neke vrste bosiljka po mirisu liče na karanfilić ili miris muskatnog oraščića.
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Svinjska kolenica je jedna od najukusnijih vrsta mesa, sa njom se mogu napraviti razna jela. Kolenica ima dovoljno mesa, da se od nje može napraviti čorba, ali i glavno jelo.
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
Temperatura na kojoj se peku slatkiši utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi da li će kolač izgledati dobro i da li će biti ispečen kako treba.
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe.