Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno.
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Tajna ukusnog jela ne krije se samo u trajanju termičke obrade, nego i u začinima i njihovoj količini. Da bi pasulj bio ukusan, potrebno vam je nekoliko začina.
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Šargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje. Pogledajte kako možete da čuvate i zamrzavate šargarepe, a da pritom sačuvate njihov ukus i hranljivu vrednost.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva supa od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je vrlo koristan, brog toga ga treba jesti redovno. Idealan čorbast pasulj ima svoje finese. Evo ih.
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Ako ste spanać blanširali sa namerom da ga zamrznete, kada ste ga ostavili da se dobro iscedi, treba da ga stavite u najlon kesice, da ih dobro pritisnete rukama tako da izbacite vazduh i da ih poređate u vaš zamrzivač.
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Domaće pripremljene krofnice ne iziskuju specijalne veštine. Treba da znate samo nekoliko finesa za pripremanje krofni. Evo idealnog recepta, da biste naučili kako se prave domaće krofnice ako ste početnik.
Neprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaNeprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiola
03. mart
1
Za biste zamrznuli karfiol i brokoli, treba ih pre toga obavezno blanširati, kako bi očuvali boju, strukturu i ukus.
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)
02. mart
Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo.
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Pogledajte koji začini najviše odgovaraju teletini, jer ne odgovaraju baš svi naši, tipično balkanski začini. Evo koje začine možete dodati u vaše jelo sa teletinom.
Ukusne tajne kiselog kupusaUkusne tajne kiselog kupusa
25. feb.
Kiseli kupus je proizvod koji je veoma karakterističan za balkance i volimo da ga jedemo zimi. Kažu da postaje lepo samo kada se napravi na Balkanu. Mnogo emigranata govori da su probali da naprave kiseli kupus u drugim zemljama, ali bezuspešno.
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
Jujuba ili još kineska urma je jedno od najkorisnijih voćki, ali malo nas zna o njenom korisnom daru prirodi. Jujuba se može sušiti tako da se njeni korisna svojstva povećaju.
Zamrzavanje i čuvanje bamijeZamrzavanje i čuvanje bamije
24. feb.
Ako gajite bamiju u dvorištu, ili imate mogućnost da nabavite domaću bamiju, dobro je da naučite kako da je čuvate.
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa.