Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Stvaranje buđi u frižideru je neprijatno, ali ipak nije teško za uklanjanje. Izbeljivač i soda su neverovatni proizvodi u borbi protiv mirisa i buđi u frižideru.
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Mnogi kažu da se sveži začini mogu naći u prodaji tokom cele godine, i da je njihovo čuvanje potpuno besmisleno. Ali nije sasvim tako!
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Marinovanje je sasvim običan deo pripreme hrane i prisustvuje u svakoj kuhinju u jednom ili drugom obliku. Kod nas je to plod velikog iskustva.
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?
05. okt.
Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim.
Nekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrćaNekoliko načina da odstranimo nitrate iz povrća
30. sep.
Trudeći se da se hranimo zdravo i da pročistimo organizam od nagomilanih masti tokom zime, posežemo sve češće za zelenim povrćem krastavcima i još mnogo toga.
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Škembe čorba je tajna za istreznjavanje. Ali, da li znate kako se priprema zaista ukusna škembe čorba? Otkrićemo vam nekoliko kulinarskih tajni za pripremanje škembe čorbe.
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
Pileća supa je omiljeno jelo, ne samo kada smo bolesni. Ali da li znate da je pripremite? Evo nekoliko ukusnih tajni, koje možete da primenite prilikom kuvanja.
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Jedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo.
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Mekike su tradicionalan doručak. Kako da napravimo mekike da budu zaista mekane, kao kada su in nekada bake pravile? Evo tajne ukusnih mekika
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Sočivo je odličan sastojak, posebno zao ne koji ne vole mnogo da jedu meso. Ono je veoam zdravo i korisno. Pogledajte neke tajne pripremanja savršenog sočiva.
Pravi dresing za sveže salatePravi dresing za sveže salate
24. sep.
Evo nekoliko varijanti kakav tip salata ide uz konkretan sos za začinjavanje, u njima nema dodate soli, čiju količinu sami treba da procenite.
Kada i kako da beremo koprivuKada i kako da beremo koprivu
24. sep.
Još početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila prva hrana u proleće. Kopriva u se
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Kod kuvanog testa utisak ostavlja zapremina, koju dobija prilikom termičke obrade. To je zbog toga što sadrži mnogo vode, koja se pretvara u paru tokom termičke obrade i testo se podiže visoko nagore.