Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 . Različito voće ima različitu vlažnost, zato,
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Uprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
Top saveti za blanširanje i zamrzavanje paprikaTop saveti za blanširanje i zamrzavanje paprika
14. feb.
Blanširanje paprika znači da se one prvo potope na nekoliko minuta u ključalu vodu. Cilj je ne da se skuvaju, već prosto da omekšaju.
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Evo kako da je najlakše očistite.
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Šljive su korisne i sveže, i sušene. Šljive mogu da se oduše u rerni i na suncu. pogledajte glavne finese.
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
Svi proizvodi mogu da se obrade u posudi za kuvanje na pari - meso, riba, morski plodovi, jaja, povrće i žitarice. Na pari se pripremaju ukusna jela i deserti.
Nekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčićaNekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčića
10. feb.
Ništa ne možemo da uporedimo sa domaće spremljenom turšijom. Kiseli krastavčići nam obavezno prave društvo tokom zimskih večeri i predstavljaju odličnu salatu uz rakiju.
Čuvanje oraha i orašastih plodovaČuvanje oraha i orašastih plodova
08. feb.
Kada kupujete orašaste plodove, ne uspevate uvek da odjednom iskoristite celu količinu. Orašasti plodovi sadrže mnogo masti, koje se pri visokoj temperaturi i u dodiru sa vazduhom pretvaraju u veoma gorkak delikates.
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Pogledajte koje su najčešće greške u pripremanju omleta i kako da napravite ovaj mekani omlet.
Kako da očistimo fritezu?Kako da očistimo fritezu?
06. feb.
Friteza je odličan uređaj za brzo prženje hrane u kući. Za kuvanje sa fritezom obično se koristi veoma velika količina ulja, što može da vas navede na pomisao da je njegovo čišćenje noćna mora.
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Ako ste odlučili da obradite bamiju, to možete uraditi u roku od 24 sata nakon njene berbe. Do trenutka obrade čuva se na senovitom i vetrovitom mestu.
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Meso školjki je ukusno, korisno i od njega se skoro ne deblja. U 100 grama mesa od školjki se nalazi tek 50 kalorija. Pogledajte kako se mogu pripremiti zamrznute školjke.
Konzerviranje patlidžanaKonzerviranje patlidžana
04. feb.
Patlidžan možemo konzervirati na dosta različitih načina. Pogledajte naše predloge: