Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čuvanje oraha i orašastih plodovaČuvanje oraha i orašastih plodova
08. feb.
Kada kupujete orašaste plodove, ne uspevate uvek da odjednom iskoristite celu količinu. Orašasti plodovi sadrže mnogo masti, koje se pri visokoj temperaturi i u dodiru sa vazduhom pretvaraju u veoma gorkak delikates.
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Pogledajte koje su najčešće greške u pripremanju omleta i kako da napravite ovaj mekani omlet.
Kako da očistimo fritezu?Kako da očistimo fritezu?
06. feb.
Friteza je odličan uređaj za brzo prženje hrane u kući. Za kuvanje sa fritezom obično se koristi veoma velika količina ulja, što može da vas navede na pomisao da je njegovo čišćenje noćna mora.
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Ako ste odlučili da obradite bamiju, to možete uraditi u roku od 24 sata nakon njene berbe. Do trenutka obrade čuva se na senovitom i vetrovitom mestu.
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Meso školjki je ukusno, korisno i od njega se skoro ne deblja. U 100 grama mesa od školjki se nalazi tek 50 kalorija. Pogledajte kako se mogu pripremiti zamrznute školjke.
Konzerviranje patlidžanaKonzerviranje patlidžana
04. feb.
Patlidžan možemo konzervirati na dosta različitih načina. Pogledajte naše predloge:
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Turski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Uprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Svima omiljeni Kapućino(Cappuccino), 8. novembra slavi rođendan. Ovaj napitak sa kofeinom nije samo kafa sa mlekom, već traži celu paletu veština, da bi se napravio savršeno ukusan kapućino.
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Supama sa mesom odgovaraju peršun, kurkuma, kari, biber, lovorov list, paškanat, muskatni oraščić, Ljuta aleva paprika, bosiljak.