Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Brašno od zrna heljde ne podleže hidrotermičkoj obradi, što omogućava da se zrna sačuvaju prilikom varenja. Proizvod se ne preobrazuje, a to dozovljava varenju da pravilno prerađuje biljni protein.
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Ako i vi želite da naučite da pravite pitu, stavljajte kecelju i zasučire rukave. U ovom članku ćemo vas upoznati sa finesama pečenja mlečne pite. Da počnemo!
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Danas postoje razne vrste hleba i njegova cena se kreće od 80 stotinki do 6 leva po kilogramu. To ne predstavlja problem, treba da bude za svačiji džep i ukus. Ali kako najduže da nam hleb ostane svež?
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna.
Ove tri namirnice uopšte nisu toliko korisne kao što ste misliliOve tri namirnice uopšte nisu toliko korisne kao što ste mislili
26. nov.
Zdrava ishrana je obavezan uslov za kvalitetan i dug život. Ponekad, trudeći se da se hranimo zdravo i sa najboljim sastojcima, mnogi ljudi pičinju da traže alternativu za poznate namirnice i menjaju ih smatrajući da su napravili zdrav izbor.
Ukusne tajne piletine sa pirinčemUkusne tajne piletine sa pirinčem
14. nov.
Pile sa pirinčem je tradicionalno jelo koje se prirema sa piletinom i kuvanim pirinčem, au poslednje vreme se može sresti u meniju mnogih restorana.
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu hranu. Pogledajte pet najgorih načina za začinjavanje jela i kako da ih izbegnete.
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Skoro svi volimo prženi krompir, posebno pomfrit - hrskav spolja i mekan unutra, svež, topao sa kečapom. Postoji nekoliko osnovnih načina ta sečenje krompira za prženje.
Nekoliko fora i trikova za mesoNekoliko fora i trikova za meso
09. nov.
Za jednu domaćicu je veoma važno da uspešno izađe na kraj sa zadatkom - da obraduje bližnje i da im servira lepu hranu. Baš iz tog razloga vam predlažemo nekoliko trikova koje ćete koristiti prilikom pripremanja mesa.
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu. Da bi kafa bila ukusnija i aromatičnija, potrebno je da se brinemo o njoj.
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Kod mešenja testa se stvara gluten, koji pomaže ravnomernom raspoređivanju gasova, koji se odvajaju od kvaca. Tpogledajte kako da umesite glatko testo.
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike? Ovaj predivni doručak je za male i velike može da vrati svakog u detinjstvo. Pogledajte detalje za pripremu tradicionalnih mekika.