Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Za pripremu majoneza su potrebna sveža jaja i kvalitetno ulje, bez taloga, prijatnog mirisa. Prilikom nepažljivog mućenja, prilikom upotrebe ulja niske temeprature (ispod 12 stepeni) što je često tokom zimskog perioda, kao i dodatkom previše ulja, majone
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet hrane i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Šljive se najlakše suše, tako što se stave na sunce. Stavite ih na novine ili drugi papir i ostavite otprilike nedelju dana do 10 dana na sunčevoj svetlosti.
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno.
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Tajna ukusnog jela ne krije se samo u trajanju termičke obrade, nego i u začinima i njihovoj količini. Da bi pasulj bio ukusan, potrebno vam je nekoliko začina.
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Šargarepe su povrće jakog ukusa, korisne su, trajne i dobre za čuvanje. Pogledajte kako možete da čuvate i zamrzavate šargarepe, a da pritom sačuvate njihov ukus i hranljivu vrednost.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva supa od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je vrlo koristan, brog toga ga treba jesti redovno. Idealan čorbast pasulj ima svoje finese. Evo ih.
Kako da blanširamo spanać?Kako da blanširamo spanać?
06. mart
Ako ste spanać blanširali sa namerom da ga zamrznete, kada ste ga ostavili da se dobro iscedi, treba da ga stavite u najlon kesice, da ih dobro pritisnete rukama tako da izbacite vazduh i da ih poređate u vaš zamrzivač.
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Domaće pripremljene krofnice ne iziskuju specijalne veštine. Treba da znate samo nekoliko finesa za pripremanje krofni. Evo idealnog recepta, da biste naučili kako se prave domaće krofnice ako ste početnik.
Neprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaNeprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiola
03. mart
Za biste zamrznuli karfiol i brokoli, treba ih pre toga obavezno blanširati, kako bi očuvali boju, strukturu i ukus.