Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuri
21. januar
Masline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Sa kokosovim uljem možete da kuvate sve. To je jedinstvena masnoća, koja ne oksidira prilikom prženja i pečenja.
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekon razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Za sterilizaciju tegli vam je potrebna velika šerpa gde možete staviti tegle, pleh, kuhinjska krpa, voda, sapun, hvatači za hranu i poklopci, kojima ćete kasnije zatvarati tegle.
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Različitoj vrsti povrća i voća je potrebno različito vreme kako bi se konzervisalo. Šta je najvažnije u konzerviranju? Potrebno vam je vreme. Koliko vremena - saznajte u ovom članku.
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Kada zatvarate meso u tegle, dobro ga pregledajte. Treba da bude potpuno sveže i da ima svež izgled.
Čuvanje cvekleČuvanje cvekle
06. januar
Jedna od osnovnih stvari za normalnu ishranu tokom zimskog perioda je čuvanje povrća. Cvekla se čuva na nekoliko načina, koji mogu da garantuju dobar ukus ovog povrća.
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraIdealna temperatura zamrzivača i frižidera
05. januar
Prvo i veoma važno - ne stavljajte frižider i zamrzivač blizu toplotnih aparata, pored šporeta na primer. Toplina koja iz njega izlazi može da uništi rashladne uređaje.
Zamrzavanje paprikaZamrzavanje paprika
04. januar
Crvena i žuta boja paprika je zapravo zbir pigmenta - antioksidanata. Osim što nas čuvaju od starosti, one još sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Upravo zbog toga njihova redovna konzumacija je obavezna.
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
U kulinarstvu postoje koraci kojih se većina domaćica striktno drži kako bi se dobilo željeno jelo. Jedan od tih koraka jesu začini. Ako stavite neodgovarajući ukus u jelo, može da se desi da ne bude ukusno, da zagorča itd.
Čuvanje pečenih paprikaČuvanje pečenih paprika
27. dec.
Pečene paprike za zimu možete staviti u zamrzivač ili u teglice, ako tako više volite. Za zamrzavanje paprika u zamrzivaču sve što vam je potrebno jesu kesice u koje ih ređate.