Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji spadaju u jedne od najukusnijih gljiva. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoŠta spremiti na brzinu a da bude i jeftino
24. sep.
Da li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
1
Zemlja porekla surimija je Jugoistočna Azija. U prevodu sa japanskog, surimi znači mlevena i oprana riba. Prvi put je surimi npravljen u Japanu, pre oko hiljadu godina. Sasvim je normalno da su surimi izmislili Japanci, budući da je riba njihova osnov
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasuja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to.
Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minutaTrik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta
15. avgust
Pomoću trika, koji možete videti ove, ćete pripremiti kukuruz za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osetili njegov predivan ukus.
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjPet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganj
14. avgust
Mnogi od nas imaju naviku da čuvaju u kuhinji tave, šerpe i svavkvo drugo posuđe za kuvanje, koje više nije dobro za upotrebu.
Garniri za ražnjićeGarniri za ražnjiće
02. jul
Pre nego šro ispečete sočne ražnjiće na poštilju, treba da razmislite i o garniru. Jer pečeni ražnjić bez garnirunga he kao leto bez hladnog piva.
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Pripremljena na pari, riba je korisnija od pržene i kuvane, budući da sadrži više korisnih materija.
Tajne ukusne salate od krompiraTajne ukusne salate od krompira
27. jun
Salata od krompira je jedna od najčešćih jela u evropskoj kuhinji. Glavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama.
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa?
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Glavni uslov za ukusan kolač jeste testo da bude kvalitetno i vazdušasto, a za to je potrebno da bšarno bude prosejano, da se uklone svi dodaci iz njega i da se obogati kiseonikom.
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.