Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Važan uslov za jela, koja se pohuju sa kornfleksom, jeste visoka temperatura masnoće, u kojoj će se pržiti.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Povrće na roštilju je brza, jednostavna i ukusna varijanta za letnju večeru. Pre nego što pečete povrće, dobro je potopiti ga nakratko u marinadu.
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta, uvek možete da ga zamenite ili
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Pri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Sirup se priprema od dva dela šećera, tri dela vode.
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Da biste sačuvale tikvice svežije duže vreme, treba da ih čuvate u frižideru. Najbolje da ih ostavite cele. Stavite ih u deo frižidera koji je predviđen za povrće.
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Patlidžan može da se peče i u mikrotalasnoj peći.
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Parče svinjetine od dva kilograma se u proseku peče za oko sat i po. Ako želite da iz nje curi sok, vreme pečenja je kraće.
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Ne biste pogrešili, ako dodate čubar - daje veoma ukusnu aromu i dodaje se nakon što je jelo provrilo. Količina je pitanje ukusa, i takođe zavisi od toga koliko sočiva želite da skuvate.
Začini koji idu uz ribuZačini koji idu uz ribu
24. jul
Malo smo istraživali debele kulinarske knjige kako bi našli odgovor na pitanje koji sve začini najbolje dopunjuju ukus i aromu ribe.
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.