Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Kao i mnogo poznatih kuhinjskih majstora, italijanska kuvarica Laura Vitale je videla po prvi put i naučila izuzetno korisne kuhinjske trikove od svoje babe. ratilaca za svoje kuvan
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Svako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera.
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Preliv za musaku je za nekoga najukusniji deo ovog jela. Zlatna korica, koja se stvara prilikom pečenja, nije samo lepa, nego i mnogo ukusna.
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
File tunjevine se prži u tiganju ili se peče na roštilju ili u rerni. Francusko jelo Klaufti od tunjevina sa maslinama biće omiljeno u vašoj porodici.
Top 50 malih trikova za pomoć svakoj mudroj domaćiciTop 50 malih trikova za pomoć svakoj mudroj domaćici
15. mart
Domaća lubenica za Novu godinu! Da, to je potpuno moguće, ako uvijete lubenicu u gipsani zavoj, odnosno ako je gipsirate i ostavite na hladnom i provetrivom mestu. Pogledajte 50 najboljih mudrih saveta domaćica, koji će vam olakšati život.
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Jak slatkasti ukus muskatnog oraščića čini ga odgovarajućim i željenim začinom za mnoga jela. U kulinarstvu se najčešće koristi sitno rendani muskatni oraščić.
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Kao najbolja vrsta za prženje krompira smatra se vrsta Fontane. Uprkos tome ova srednje rana do kasna sorta još je loše ocenjema kod naših proizvođača. Za sada se radujemo ograničenoj rasprostanjenosti.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Kada kupujete med, obavezno gledajte da bude jedinstvene boje, bez grudvica i da bavnu curi niz kašiku.
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Određenim marinadama piletina može da se čuva duže vreme, zatvorena u teglama, i da se koristi u svako vreme. Evo nekoliko ideja, koje će vam pomoći da marinirate pileće meso.
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
Krljušt ribe uklonićete lakše, ako pre toga premažete ribu sirćetom. Daska, na kojoj ćete raditi, treba da bude posuta solju.
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda ima mnogo korisnih osobina. Primprema je veoma jednostavna, kuva se sa vodom u odnosu 1:3. Napravite brašno od heljde, tako što ćete je samleti u mlinu za kafu, pripremite musli sa heljdom, ćufta sa heljdom.
Nabolji prilozi uz ribuNabolji prilozi uz ribu
07. mart
1
Riba pripremljena na različite načine, obično uvek zahteva priloge. Ovde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Da bi pripremili ukusan vedžis krompir, treba da ga nasečete na čamčiće i začinite, a nakon toga da ga ispečete za pola sata. Vedžis se pravi brzo i veoma je ukusan.