Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Postoje određena pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada kuvamo jaja za Uskrs. Prvo je potrebno izabrati odgovarajuću posudu. Temperatura i minutaža takođe imaju značaj.
Začini, koji čine krompir neodoljivimZačini, koji čine krompir neodoljivim
14. feb.
Kada razmislimo o različitim jelima uz koja ide krompir, on se kombinuje sa različitim proizvodima, pa ćemo nazbrojati najprikladnje mirise koje obavezno treba dodati krompiru, nezavisno od toga šta smo pripremili sa njima.
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Da bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja.
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška jela je tradicionalna metoda u bugarskoj kuhinji. Zaprška se najčešće pravi od luka, brašna i aleve paprike. Postoji i kombinovana zaprška, koja se sastoji od brašna, masnoće i povrća.
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Osim mesa su vam potrebni i začini - biber, kumin, so. Njihov odnos je u zavisnosti od ukusa. Najbolje je da kumin i biber budu u istim količinama, da ne bi neki od začina preovladao svojim ukusom.
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Ako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeTajna pripreme savršenog testa za gurabije
30. nov.
Teško da postoji dete, a čak i odrastao čovek koji sa nestrpljenjem ne čeka sveže pečene, aromatične, mirisne i tople gurabije.