Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Da li je svež spanać koristan ili štetan?
02. april
Osobe, koje imaju predispozicije za pojavu kamena u bubregu, ne bi trebalo da konzumiraju svež spanać.
Kako da nabavimo estrogenKako da nabavimo estrogen
30. mart
Estrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
10 razloga da češće konzumirate orašaste plodove10 razloga da češće konzumirate orašaste plodove
28. mart
Želite da živite duži, srećiniji i zdraviji život? Tada ostavite keks, čips i štapiće na stranu i počnite da jedete više orašastih plodova i semenki.
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
U tekstu ćete naći informaciju o nekim ne tako popularnim žitaricama, koje su veoma cenjene za zdravlje. One su neophodne za pravilno varenje hrane, umiruju nerni sistem, dobro zasićuju i tope naslage.
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Smatra se da kikiriki može da se bori protiv kamena u bubregu, poboljšava varenje i čisti od toksina u organizmu.
Čia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna dozaČia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna doza
19. mart
Konzumiranje čie smanujuje holesterol. Unos semena čie poboljšava kvne sudove. To je važno i za rad srčanog mišića.
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Ustanovljeno je da ako svaka osoba smanji upotrebu soli za 30 , smrtnost zbog bolesti srca će se smanjiti za 16 . So je štetna i kod sklonosti otocima i gojaznosti.
Prepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rakPrepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rak
16. mart
Prepečen hleb, kao i pečeni krompir, stvara kancerogeni akrilamid, koji može dovesti do razvoja raka - kategorično tvrdi u svom istraživanju Britanska agencija za standarde u ishrani.
Namirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetreNamirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetre
16. mart
I lekari, kao i specijalisti zdrave ishrane, savetuju da uključimo 5 namirnica u svoj jelovnik, jer ja dokazano da čuvaju zdravlje jetre.
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi
15. mart
Namirnice, koje dijabetici konzumiraju, imaju veliki značaj za uspešno kontrolisanje ove bolesti. Ako se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način. Glavni razlog da reži
Namirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrataNamirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrata
13. mart
Namirnice sa niskim sadržajem ugljenih hidrata su mleko i mlečni proizvodi, neke vrste povrća, riba i morski plodovi i druge.
Kajsije - ukusno voće ili prirodna medicinaKajsije - ukusno voće ili prirodna medicina
12. mart
Zbog visokog sadržaja admigdalina, semenke kajsije su odličan izvor vitamina B17 i koriste se u alternativnoj medicini za lečenje raka. Kajsije su bogate kalijumom, kobaltom i karotenom.
Đumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeĐumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebe
10. mart
Đumbir spada u najstarije biljke koje čovečanstvo poznaje. Prvi podaci o korišćenju đumbira u kulinarstvu i medicini su stari oko 5000 godina.