Dvorište i BaštaIshrana kod problemaKulinarske VestiKulinarski SavetiPR ObjavePraznična TrpezaŠta da skuvamŠta je zbog čega korisnoZanimljivo
Šta je zbog čega korisnoNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Hristiliana Dimitrova
Šta je zbog čega korisnoNajbolji izvori vitamina A
04. april
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Osobe, koje imaju predispozicije za pojavu kamena u bubregu, ne bi trebalo da konzumiraju svež spanać.
02. april
Kako da nabavimo estrogenEstrogen predstavlja celu grupu steroidnih hormona, koji su odgovorni za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
30. mart
10 razloga da češće konzumirate orašaste plodoveŽelite da živite duži, srećiniji i zdraviji život? Tada ostavite keks, čips i štapiće na stranu i počnite da jedete više orašastih plodova i semenki.
28. mart
Zašto su žitarice korisne?U tekstu ćete naći informaciju o nekim ne tako popularnim žitaricama, koje su veoma cenjene za zdravlje. One su neophodne za pravilno varenje hrane, umiruju nerni sistem, dobro zasićuju i tope naslage.
28. mart
Prednosti i mane kikirikijaSmatra se da kikiriki može da se bori protiv kamena u bubregu, poboljšava varenje i čisti od toksina u organizmu.
19. mart
Čia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna dozaKonzumiranje čie smanujuje holesterol. Unos semena čie poboljšava kvne sudove. To je važno i za rad srčanog mišića.
19. mart
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Ustanovljeno je da ako svaka osoba smanji upotrebu soli za 30 , smrtnost zbog bolesti srca će se smanjiti za 16 . So je štetna i kod sklonosti otocima i gojaznosti.
18. mart
Prepečen hleb i krompir su kancerogeni i izazivaju rakPrepečen hleb, kao i pečeni krompir, stvara kancerogeni akrilamid, koji može dovesti do razvoja raka - kategorično tvrdi u svom istraživanju Britanska agencija za standarde u ishrani.
16. mart
Namirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetreI lekari, kao i specijalisti zdrave ishrane, savetuju da uključimo 5 namirnica u svoj jelovnik, jer ja dokazano da čuvaju zdravlje jetre.
16. mart
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviNamirnice, koje dijabetici konzumiraju, imaju veliki značaj za uspešno kontrolisanje ove bolesti. Ako se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način. Glavni razlog da reži
15. mart
Namirnice bez ili sa malom količinom ugljenih hidrataNamirnice sa niskim sadržajem ugljenih hidrata su mleko i mlečni proizvodi, neke vrste povrća, riba i morski plodovi i druge.
13. mart
Kajsije - ukusno voće ili prirodna medicinaZbog visokog sadržaja admigdalina, semenke kajsije su odličan izvor vitamina B17 i koriste se u alternativnoj medicini za lečenje raka. Kajsije su bogate kalijumom, kobaltom i karotenom.
12. mart
Đumbir - koje su negativne posledice zbog njegove nepravilne upotrebeĐumbir spada u najstarije biljke koje čovečanstvo poznaje. Prvi podaci o korišćenju đumbira u kulinarstvu i medicini su stari oko 5000 godina.
10. mart
Odabrani
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 593
Recepti
8 107
11 736
Drugo